Dr. Louis Claude Vincent


Dr. Louis Claude Vincent

Egészségünk egyik legfontosabb alapanyaga: a hidrogén és az általa szállított szabad elektron!

A francia Louis Pasteur (1822-1895) dolgozta ki az élő rontó csírák elméletét és az eljárásokat a kórokozók elpusztítására. Kortársa, Claude Bernard professzor ezzel szemben egészen más véleményen volt, Ő azt állította: „A mikroba az semmi, a biológiai-terep (a táptalaj) a minden.”  Ismerős ez a kettőség? Vajon mi feszül Pasteur és Bernard professzor nézőpontjai között? A látszólagos ellentmondásban napjaink gyógyszerfelfogása, orvosi gyógyító gyakorlata, a „minden betegségre egy tabletta” nézete, és a „táplálékod legyen az orvosságod” nézőpontja áll szembe egymással!  Vajon hol az igazság, melyik a helyes nézőpont? Pasteur a beszámolók tanúsága szerint a halálos ágyán jelentette ki: „Egyet kell értenem Bernarddal.”
Biztos Önnek is feltűnt, mennyire zavaros a tudásunk a helyes táplálkozás területén! Az egyik könyv szerint bizonyos ételeket kellene fogyasztanunk, míg egy másik szerint, éppen azokat kellene kihagynunk az étrendünkből.  Vagy elgondolkozott már azon, miért van az, hogy egyik táplálék-kiegészítő működik az egyik embernél, és nem működik a másiknál?  Esetleg Ön is szed egy bizonyos táplálék-kiegészítőt, amit elvileg Önnek szednie kell, de észrevehető pozitív változást valójában alig tapasztal, ha egyáltalán tapasztal valami hatást? Akkor vajon mi az oka ennek?
Évek óta kutatom ezt a területet, és keresem ennek a problémának az alapvető okát. Mi az, amit igazából szednem kell, és mit szükséges elkerülnöm? Miért nem hatnak rám bizonyos dolgok, amik másnál hatékonynak bizonyulnak? Egyáltalán működnek azok a táplálék kiegészítők, amelyeket szedek?  Vagy miért állítja sok táplálék kiegészítő gyártója, hogy bármilyen bajunk is legyen, az ő termékük az egyetlen, amire szükségem van?

Kutatásaim során néhány dolog nyilvánvalóvá vált:
1. Az első, hogy ugyanaz a táplálék-kiegészítő azért eltérő hatású a különböző embereknél, mert mindenkinek más a szervezete.
2. A másik ok, amiért az emberek nem tudják teljesen kihasználni az általuk szedett kiegészítők jótéteményeit, mert a szervezetük nem dolgozza fel megfelelően, és ezért a kiegészítők nagyobb része folyamatosan kiürül a szervezetükből.

vincentValó igaz, hogy ezek nem eget rengető felfedezések, de mi van akkor, ha valaki arra is rá tudna jönni, hogy pontosan mi az, ami egyezik minden ember szervezetében, és ezáltal képesek lennénk elérni, hogy mindenkinél javulást érjünk el?  Úgy gondoltam, hogy valahol ebben a nagy zűrzavarban kell lennie megalapozott válasznak erre, és persze ki is derült, hogy már többen is vannak olyanok, akik komoly áttörést értek el ezen a területen. Amiknek én roppant módon örültem, mert a felfedezéseikkel jelentős előnyökre tudtam szert tenni.

Amit most Önök elé tárok, messze a legértékesebb koncepció, amivel mások munkáiban a helyes táplálkozás területén találkoztam, s ami megválaszolja a fenti kérdéseket, segít a helyes megértésben és eloszlatja a zűrzavart.

A lényeg megértéséhez Dr. Vincent francia hidrológus és Dr. Morrell bioelekronikai kutatásai, Dr. Szent-Györgyi Albert és sok más élettani kutató eredményei, valamint a „Biológiai terep” fogalmának megértése szükséges! Mindezek együttesen adják a rácsodálkozást, az „AHA” élményt: milyen egyszerű, és mennyire logikus is ez az egész! Amit ezután az olvasó elé tárok, az egy részletesebb szakmai, de ugyanakkor lenyűgöző leírás, ami az egészség titkait mindenki számára egyszerűvé és elérhetővé teszi.
Az összefüggések átlátásához, megértéséhez általában sok helyes alapadatra van szükségünk, mert ezen a téren is igaz a mondás: „nem azok okozzák számunkra a legnagyobb problémát, amiket nem tudunk, hanem azok, amiket tudunk, csak nem úgy vannak!”

 

A „BIOLÓGIAI TEREP”

Mit is jelent ez a fogalom?
Nézzünk meg egy hasonlatot:

Biológiai terep

Ehhez kapcsolódva vizsgáljuk meg sejtjeink szempontjából, hogy mi is az emberi
szervezetünk „biológiai terepe”!

Testünk biológiai terepe

Napjainkban, a feldolgozott élelmiszerek korában, ételeink tele vannak vegyi anyagokkal és hiányoznak belőlük az enzimek! Ma már a zöldségeket, gyümölcsöket, gabonákat növényvédő szerekkel, műtrágyával termeljük. A föld és a levegő tele van szennyező anyagokkal. Ételeink alapanyagai élősködőkkel terheltek! Ma már a vitamin és gyógynövény készítményeink is gyengébb minőségűek, mint korábban stb., stb. Ezekből következik, hogy a sejtjeink egyszerűen nem kapják meg azt a táplálékot, amire szükségük van. Plusz, sokat kapnak abból, amire nincsen szükségük. Ráadásként, a számunkra általában elérhető víz klórozott, szervetlen ásványokkal, egyéb vegyi szennyeződésekkel terhelt. Így annak a ténynek köszönhetően, hogy e víz felületi feszültsége túl nagy ahhoz, hogy beszivárogjon a sejtfalon, a legtöbben dehidratált sejtekkel végezzük.

A korosodás előrehaladtával tapasztalható ráncok, a száraz bőr, a test aszalódása és a kisebbre zsugorodás mind a sejtkiszáradás jelei. Amikor a sejtek megfelelően hidratáltak, akkor „teltek” és izmokat hoznak létre.

Ma az átlagos biológiai terepen a legtöbb embernek olyan a sejtkörnyezete, ami rendkívül vonzó a baktériumok, a bacilusok, a vírusok, gombák, élesztőgombák, penészgombák, a paraziták számára, és ez egy olyan környezet, amelyben a felsorolt organizmusok virulnak és megtámadják az immunrendszerünket! Ráadásként felélik ételeinkből a tápanyagokat. Ma az orvostudomány ahelyett, hogy ezeket az okokat célozná, és szüntetné meg, számolatlanul költi a milliókat a mikrobák megsemmisítésére! Ráadásul azt tapasztalják, hogy azok fokozatosan új mutációkat hoznak létre és immunisakká
válnak a gyógyszerekkel szemben.

A mai gyakorlatnál sokkal egyszerűbb, hatékonyabb módszer lenne a biológiai terepünk megváltoztatása! Életbevágóan fontos lenne, hogy szervezetünket olyan biológiai tereppé alakítsuk, ahol a sejtek virulnak, és ami egy jóval erősebb immunrendszert biztosít, így kedvezőtlen a pusztító mikroszervezetek számára! Ha nap, mint nap teszünk érte, akkor fokozatosan megváltozik a biológiai
terepünk és egészségesek leszünk!

Gondoljunk át ehhez egy másik alapfogalmat:
Valamikor iskolás korunkban úgy tanultuk, hogy az élet kémiailag a szén körforgása, s az iskolákban még ma is ezt oktatják, annak ellenére, hogy Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas biokémikus, a C-vitamin és a szentgyörgyi-krebs ciklus felfedezője azt állítja: „nem az oxigén, hanem a hidrogén az élet üzemanyaga!”

Az „ÉLET KÖRFORGÁSA”

Az úgynevezett „szén körforgása” a természetben, valójában „hidrogén körforgás!” Ami leegyszerűsítve a következő: először a növények felveszik a vizet és a napfényt, majd a napfény energiájával lebontják a vizet hidrogénre és oxigénre. A hidrogént a szénhidrátok, zsírok és fehérjék építéséhez használják fel, míg az oxigént kibocsátják a levegőbe, amit mi belélegzünk.
Szervezetünkben ennek a fordítottja történik! Elfogyasztjuk a növényi alapanyagokat, és a szervezetünkben található, úgynevezett „dehidrogenáz” (hidrogénelvonó) enzimek kivonják a hidrogént az
ételből, amit a növények készítettek nekünk. Ezt követően elégetjük a hidrogént az oxigénnel, és szén-dioxidot bocsátunk ki a levegőbe, amit a növények elnyelnek.
Pontosabban: a szénhidrátok összetevői 1/3 rész szénatom, 1/3 rész hidrogénatom és 1/3 rész oxigénatom. Amikor a „dehidrogenátorok” felszabadítják a hidrogént a szénhidrátokból, az elég az oxigénnel, hogy energiát (üzemanyagot) állítson elő a szervezet számára, amíg a szén az oxigénnel széndioxidot alkot, amelyet kilélegzünk.

Tehát a növények látnak el bennünket hidrogénnel, hogy azt üzemanyagként elégethessük a szervezetünkben. Az elfogyasztott kalóriák 60%-a ATP-vé alakul, azzá a vegyi anyaggá, amit a szervezetünkben üzemanyagként égetünk el. Félgrammnyi hidrogén elegendő annyi ATP létrehozásához, amit a szervezetünk naponta megtermel, valamint azon kalóriák 20%-ához, melyek a
testhőmérsékletünket 36,1-36,6 fokon tartják.

A testünk a hidrogént szerveink „hidrogénmedencéiben” tárolja. A legnagyobb mennyiségben a májban, ami a szervezet vegyianyag-gyára, és amely a legfontosabb védelmi és önvédelmi szervünk. A máj méregtelenít és megakadályozza, hogy a szervezetbe mérgek kerüljenek. Emellett a belek, a tüdő, és végül a lép is raktároz hidrogént. Tehát az élet alapja a hidrogén, s amiről ma még keveset tudunk: az általa szállított szabad elektron!

 A hidrogén:
A legkisebb, s talán a legkülönlegesebb elem, ami egy atommagból (protonból) és elektronhéján egy elektronból áll. A földi körülmények között, mi azt mondjuk, normál állapotban: kétatomos gáz, de ma már sok egyéb formája és izotópja ismert. Például a csillagok keletkezésekor az első lépés a H2-felhők kialakulása, vagy a Nap energiatermelése nem más, mint a hidrogén termonukleáris fúziója,
stb. S hogy mennyire kicsi: egy hidrogénatom tömege annyiad része az egy grammnak, mint tíz kilogramm a Föld tömegének. Alapesetben csak egy elektronja van, de ha elektronhéja egy plusz elektronnal telítődik, akkor negatív töltésű hidridionná (H−) alakul.

Miért fontosak számunkra a szabad elektronok?

Mert másodpercenként kb. 100000 támadás éri szervezetünket a szabad gyökök részéről, s ha nincs a szervezetünkben elegendő antioxidáns (szabad elektron), akkor a sejtjeinktől rabolják el azokat!

Öregedés és a szabadgyökök

Mi köze ehhez a hidrogénnek?
A hidrogénatom a legkisebb ismert atom, egyetlen elektronnal. A hidrogénből az ionizálás során H- (hidrogén ion) lesz, ami egy hidrogénatom, egy saját, és egy plusz nagyon lazán csatolt extra elektron, amit könnyedén le tud adni. Az elektronok nem mozognak a szervezetben, kivéve, ha hidrogén társul hozzájuk. Egy jó egészségnek örvendő szervezetben bőségesen találhatók H- ionizált
molekulák, csakúgy, mint a friss bio narancslében vagy grépfrút lében (de ott nagyon gyorsan lebomlik).

Dr. Vincent-et, Franciaország fő hidrológusát felkérték, hogy vizsgálja meg a helyi víz minőségét és hatásait Franciaország különböző falvaiban. Egyes falvakban nagyon beteges, energiahiányos embereket talált, míg más falvakban kicsattanóan egészséges és boldog emberekkel találkozott. Megvizsgálta a vizet, statisztikai felméréseket végzett, és közvetlen összefüggéseket talált a vízminőség és az emberek egészségi állapota között.

Háromféle módon vizsgálta a vizet:
a) Mérte a víz pH értékét [p(otential) H(ydrogen) = hidrogénpotenciál]. Ez alapjában véve a víz sav-bázis egyensúlya. Ezen a skálán a 14-es az erősen lúgos, 7-es a kiegyensúlyozott semleges, és a 0 az erősen savas. Ez a teszt a pozitív töltésű hidrogén mennyiségét méri. (Sörensen svéd kutató szerint a pH a hidrogénion koncentráció negatív logaritmusa)

b) Megmérte a víz rH2 értékét (relatív hidrogén). Ez mutatja a vízben levő H-(hidrogén ion) mennyiségét. Ez a skála a 42-es értéktől a 28-ason át a 0-ig mér. A 28-as fölött erősen oxidált a víz, gyakorlatilag elérhető elektronok nélkül, míg a 28-as alatt bőséges az elektron tartalom. Vincent azt tapasztalta, hogy a legegészségesebb falvakban a víz rH2 értéke 22 volt, míg az egészségtelenekben ez az rH2 érték megközelítette a 42-t. Ez a gyakorlatban azt jelenti: ha az egészségtelen falvakban szeretnénk annyi elektronhoz jutni, ami egy pohár 22-es értékű vízben található, akkor a 42-es rH2 tartományú vízből kb. egy millió pohárral kellene meginnunk!

c) Megmérte a víz ásványianyag-koncentrációját, ami a vezetőképességgel, az ellenállással jellemezhető.

Amikor elvégezte a kimutatásainak a statisztikai elemzését és összevetette az eredményeket a különböző falvakban élő emberek egészségi állapotával, rájött, hogy a legegészségesebb víz pH-ja kissé 7 alatt volt, rengeteg elektronnal és alacsony ásványi anyag tartalommal.

Dr. Vincent kutatásait Dr. Morrell folytatta, és Vincent megállapításait bioelekronikai méréseivel támasztotta alá. 25 éven keresztül közel 100 000 teljes mérést (vér, nyál és vizelet) és mintegy 400 000 részmérést végeztek el, ami már statisztikailag is releváns mennyiséget jelent és a mérései alapján definiálta az élet területét. (1. számú diagram) Az élet területe

A diagramban szereplő bioelektronikai értékek pontos leírása megtalálható „A víz az első számú élelmiszer” (dr. Morrell) című írásban, ezért itt csak címszavakban ismertetem, hogy ehhez 3 paramétert kell mérni és kiértékelni:
pH = a hidrogénion koncentrációt (hidrogénionok-protonok arányszáma)
rH2 = a hidrogéngáz-nyomást (elektronok száma, oxidáció, illetve redukció foka)
r = a vizes közeg ellenállás értékét ohmban (ásványi anyag tartalom)

A „VINCENT” DIAGRAM LÉNYEGE
A valóságban minden sejtnek, minden élő mikro-organizmusnak (baktérium, vírus, gomba, rákos sejt, stb.) megvan a sajátos rH2 és pH tartománya, amiben szaporodhat. Amint a vizes közeg pH és rH2 értéke elhagyja ezeket a tartományokat, akkor az érintett mikro-organizmusok szaporodása leáll, és elpusztulnak! Így vérünk rH2 értékének viszonylag csekély módosítása teremti vagy szünteti meg az egyes baktériumok, vírusok, gombák életfeltételeit, és ez szabályozza a sejten belüli elektromos potenciálkülönbségeket is. Ez behatással van a sejtek rendes vagy rendellenes osztódására, azaz a rákos sejtek megjelenésére, ill. eltűnésére! A „Vincent” diagram (dr. Morrell mérései alapján) jól szemlélteti, hogy az egyes betegségek területei mind az alacsony redoxpotenciál, az alacsony elektronszám tartományába esnek. (2. számú diagram)

A betegségek területei

A mérések szerint minden krónikus betegség a 24-25 rH2 tartomány feletti alacsony elektronszám tartományban alakul ki. Vagyis minden krónikus betegség kialakulása összefügg a szervezetünkben lévő szabad elektronok számával, a gyakorlatban a szabad elektronok hiányával! Betegségeink vizsgálatánál alapvető szempont, hogy miért és hogyan alakulnak ki ezek a „beteg” állapotok? Erre a választ a táplálkozásunk (3. számú diagram), és ivóvizeink rH2-pH diagramja adja meg!

Táplálékaink Rh2 és pH tartalma

Ma a táplálékainkat általában úgy készítjük el, hogy a nyers összetevőket fémedényben megfőzzük. Maga a főzés is biofoton és elektron vesztéssel jár, ráadásul a fémedény is vonzza, elvezeti a szabad elektronokat. Így a megfőzött táplálékunk már eleve csökkent elektronszámú lesz. Ha ezt az ételt eltesszük másnapra, akkor még kevesebb fogyasztható elektront fog tartalmazni! Ezért mondjuk a másnapos ételre, már alig van benne „csí” (életenergia)!

Tehát egészségünk megtartásához, biológiai terepünk” rendbetételéhez lényegbevágóan szükséges lenne magas elektronszámú nyers bio zöldségek, gyümölcsök rendszeres fogyasztása, hogy szervezetünket „csível”, biofotonokkal és szabad elektronokkal lássuk el! Dr. Max Gerson „Gerson-terápiájának” a nyers búzafülé vagy -árpalé az alapja. (Dr. Max Gerson munkássága során sokáig kísérletezett a nyers, natúr táplálkozás egészségjavító hatásával. Rájött, hogy a speciális étrenddel valójában nem egyetlen betegséget kezel, hanem képes helyreállítani a rosszul működő anyagcserét és az immunrendszert is. 1924-ben 450 bőrtuberkulózisban szenvedő betegen végezett el egy kísérletet. Közülük, a terápiának köszönhetően, 446 páciens, vagyis 99%-uk meggyógyult!)
Hogy miért hatásos a „Gerson-terápia”, arra a 3-as grafikon egyértelmű választ ad!

Ma a természetben tengerparton, vízeséseknél, esőben vagy havas hegyekben találkozhatunk negatív ionokkal, a relatív magas elektrontartalommal. Ezeken a területeken szívesen tartózkodunk és élvezzük a kristálytiszta levegőt, a természet játékát, szépségét.

S hogy mi a különbség víz és víz között, ehhez érdemes megfigyelnünk kertünk reagálását az esőre vagy arra, amikor a csapvízzel öntözzük meg. A két hatás között óriási a különbség! Az eső után szinte megújul a kertünk, amíg a csapvízre alig reagál! Ennek egyszerű oka van: különböző az eső és a csapvíz szabad hidrogén-, pontosabban az elektrontartalma! Ezért sajnos ivóvizünk szempontjából ma sokkal rosszabb a helyzet, mint korábban, a vezetékes vízhálózat elterjedése előtt. (4. számú diagram)!

Ivóvizeink Rh2 és pH ratományai

Ma népességünk legnagyobb része klórral vagy ózonnal kezelt ivóvizet iszik, és ebből főz! Ez a víz már eleve oxidatív tartományba esik (rH2: 28-30), ami annyit jelent, hogy nincs szabad elektrontartalma! Sajnos, méréseink alapján a kereskedelemben kapható ásványvizek sem sokkal jobbak!

Ha átgondoljuk az előbbi három diagramot, akkor könnyen választ kaphatunk arra a kérdésre, miért is beteg a magyar népesség, illetve miért beteg a civilizált világ!

A megoldás, a hosszú élet kód:

Egy olyan talajban, amelynek gyenge az ásványianyag-tartalma, rossz a pH-ja és kevés elektronnal rendelkezik, abban a kukorica nagyon gyenge, rosszul fejlődik és megtámadják a penészgombák, a rovarok. Ugyanez a helyzet a szervezetünk biológiai terepén is, a sejteket körülvevő folyadékban. A vírusok, a baktériumok, a penész- és élesztőgombák, valamint a paraziták nem képesek túlélni azon a terepen, amelyik egészségesnek bizonyul a sejtjeink számára. Egy átlagos napon 3 millió baktériummal kerülünk kapcsolatba, s mellette a vírusok és a ráksejtek is folyamatosan képződnek és pusztulnak el a szervezetünkben. De ha egyszer megvetik a lábukat egy rossz biológiai terepen, akkor olyan méreganyagokat bocsátanak ki, amik kényszerítik a sejteket, hogy leadják elektronjaikat. Ezzel tovább rontják a szervezet biológiai terepét, ami már kevésbé kedvez a sejteknek, de sokkal inkább a támadó mikroszervezeteknek és szabadgyököknek.

Ezt a negatív folyamatot megfordíthatjuk a bevitt elektronmennyiség növelésével, és egy olyan környezetet teremthetünk, amelyben a támadó organizmusok nem tudnak élni! Így javul az immunrendszerünk, el tudjuk távolítani a szabadgyököket, a mérgeket, és a felesleges anyagcsere végtermékeket.

Ma az orvostudomány milliókat költ arra, hogy megpróbálja elpusztítani a vírusokat, amelyek a támadásokra máris immunissá válnak. Fontos felfedeznünk, hogy ez nem a probléma gyökerének a kezelése. Életünkben a leghelyesebb dolog, amit tehetünk, ha a „biológiai terepünket” a megfelelő tartományba juttatjuk.

A Dr. Morrell által kifejlesztett úgynevezett BTA (Biológiai Terep Elemző) eszköz, mely a vérben, a nyálban és a vizeletben méri a H+ a H- ionok és az ásványok jelenlétét, kimutatta, hogy az emberek 100%-a, különösen a kor előrehaladtával, H- hiányban szenved! Gyakorlatilag mindannyian túl-oxidálódottak vagyunk, pedig az elektronhiány, számos betegség előidézője, okozója! Ha elektronszám alapján kielemezzük a Vincent diagramot, azt találjuk, hogy a krónikus betegségek mind 24 rH2 érték felett kezdődnek! (5. számú diagram)

Egészségünk alapjai

Az egyetlen megoldás biológiai terepünk rendbetételére, hogy nyers, bio zöldségek és a magas elektronszámú hidrogénnel dúsított víz fogyasztásával állítsuk helyre szervezetünk belső egyensúlyát!  Nem véletlen, hogy ma már minden táplálkozással foglalkozó szakember azt javasolja, hogy naponta legalább öt „adag” nyers, friss zöldséget együnk!  Ha azonban megnézzük a táplálékainkat: az élelmiszereket és az italokat, akkor pH 7,5-8,5 körüli átlagot és körülbelül rH2=28 értéket találunk. Ez pontosan az állandóan emelkedő rákos és érrendszeri megbetegedések területe, amely oly sok embert érint. (Halálokok hazánkban: a szív- és érrendszeri több, mint 50%, a rák több, mint 25%!) Hogyan alakult ez korábban? 40 évvel ezelőtt a táplálék pH középértéke még 7,1, az rH2 középértéke pedig 22-24 volt, amely a bioelektronika által megkövetelt egészségi zónába esik. Ma már a gyártás, a termesztés, a feldolgozás, a konzerválás és a sterilizálás modern módszerei, történjen akár vegyi, akár mechanikai úton, kivétel nélkül, igazolhatóan jobbra felfelé történő eltolódást vonnak maguk után. Ez a gyakorlatban a protonok és elektronok csökkenését jelenti az ásványi sók egyidejű növekedése mellett, s ezáltal közeledést az említett rákos területhez. Ami egyúttal a természetes mágneses mező csökkenését is jelenti, amely az egyetlen, ahol élet lehetséges.  Ma már a fiatalabbak 90 %-ának mérési értékei is – a táplálékok és az italok következményeként -, a kezdő degenerációs zónába esnek! A saját jól felfogott érdekünkben szükséges megteremtenünk egy olyan táplálkozás és vízivás lehetőségét, amelynek mérési értékei 7,1 pH és 22 rH2 alá esnek.
Ma az egészséges víz fogalmával kapcsolatban több különböző nézet, üzleti érdek létezik, amelyek sokszor kellő körültekintést nélkülözve mondanak véleményt a legfőbb táplálékunkról, a tiszta vízről.

A mai tudásunk szerint az egészségünket támogató ivóvíz jellemzői:

1. A legelső, hogy ne tartalmazzon vegyi szennyeződéseket (legyen mentes peszticidektől, herbicidektől, fungicidektől, nehézfémektől, baktériumtól és vírustól, klórtól, nitráttól, kémiai anyagoktól, gyógyszertől és hormontól, lebegő szennyeződéstől). A WHO definíciója szerint: „minden egyes vegyi anyag potenciális kóroki tényező, ami azt jelenti, hogy a vegyi anyagok (tételszámuk 13 milliónál több!), mint kóroki tényezők, sokszorosan haladják meg az eddig ismert valamennyi emberi megbetegedés ismert kóroki tényezőinek számát!”  (forrás: OTH) Amerikában bejelentették: „a vegyi szennyezők okozzák az elhalálozás több mint 50%-át!”

2. Legyen alacsony az ásványi anyag tartalma, magas az ellenállása.

Az ivóvizeink magas ásványi anyagtartalma és a vegyi szennyeződések jelentős szerepet játszhatnak az öregedés és betegségeink kialakulásában! A sejtek az ozmózis elv alapján dolgoznak, amit a 1060 mg/l-es tiszta víz a magas oldóképességével hatékonyan működtet! Létrehozza a táplálék transzportját és nagyon jól méregteleníti, salaktalanítja a szervezetet! (ezek: a gleccservíz, az R.O. víz)

3. Legyenek molekulái rendezettek (tetraéderes forma, klaszteres szerkezet). A magas és alacsony biológiai értékű vizek közötti különbség a fizikai struktúrában rejlik.

4. Tartalmazzon sok szabad elektront!   

A fenti szempontoknak hazánkban igazán a reverz-ozmózis technikával előkészített és a hidrogénnel dúsított víz felel meg!  Mert az RO víz mentes a vegyi szennyezőktől, hormonoktól, alacsony az ásványi anyag tartalma, így nagy az oldóképessége. Ha az RO berendezés rendelkezik energetizáló modullal, akkor a víz molekulái már viszonylag rendezettek, ráadásul, amíg a szabad hidrogén a víz elektrolízise során keresztüláramlik, „átbuborékol” a kancsóban, az így kialakult örvénylés tovább javítja a víz klaszterszerkezetét, s ami a legfontosabb: ennek a víznek rendívül magas a szabad elektrontartalma!

A szervezetünknek ideális esetben lúgosnak kellene lennie, de jelenleg az étkezésünk miatt egyre savasabbá válik. A pH értéknek a baktériumok, vírusok, gombák, élesztőgombák és a rákos sejtek életképességére gyakorolt hatását csak a közelmúltban ismerték fel. Ugyanis a kórokozók jóval savasabb környezetet részesítenek előnyben. A pH lúgosabb szintekre emelésével is csökkenthetjük a kórokozók hatékonyságát.

A vízivással kapcsolatosan a kutatók megmérték a Hunza víz összetételét, amit a szakirodalom az egyik legextrább víznek minősít! Úgy találták, hogy a Hunza víz is tele van elektronokkal! Az rH2 értéke 21-es, ami 10-szer több elektront jelent, mint a Dr. Vincent által mért legjobb 22-es rH2. Ez számszerűsítve annyit jelent, hogy az egészségtelen falvakban – de ez szinte bármelyik európai városra is igaz- kb. 10 millió pohár átlagos csapvizet kellene meginnunk ahhoz, hogy ugyanannyi elektronhoz jussunk, mint amennyi egyetlen pohár Hunza vízben található!

A szervezetünktől sok minden elrabolhatja az elektronokat, még az olyan látszólag ártalmatlannak tűnő anyagok is, mint a fogkrém (ami erősen oxidálódott), csakúgy, mint a fluorid, az ón és a higany. Ha valaki elolvassa Cybertown Health Center cikkét a fogászati amalgámról, bizonyára teljes mértékben átérzi ennek az ügynek a fontosságát!
A ráksejtek, a toxinok kibocsátásával, a saját javukra változtatják meg a szervezet biológiai terepét, „átprogramozzák” a szervezetet, hogy a vizeletbe ürítse elektronjait, így a vér oxidálttá válik. A rákos sejtekben egyáltalán nincs hidrogén. Juttassunk rengeteg elektront a szervezetbe, és ezzel elősegítjük a rák visszahúzódását. A klórozás következtében a legfontosabb dolog hiányzik a vízből, amit biztosítania kellene a számunkra: az a mágneses erő. A klórozás mindig a jobb felső zóna irányába változtatja meg a vizet, mert a klór az egyik legerősebb oxidáns, és ez által elektronrabló.

A hidrogén a szabad elektronjával az egyik legszükségesebb tápanyag szervezetünk számára. Amikor jó minőségű tiszta vízzel hidratáljuk a sejteket és feltöltjük szervezetünket H- szabad elektronokkal, akkor azok teltté, egészségessé válnak, és a szervezet anabolikus állapotba kerül, ezzel szemben viszont, amikor a sejtek kiszáradnak (dehidratálódnak), a szervezet katalitikus állapotba kerül, és a saját izmait kezdi el felélni.

Mi a helyzet az antioxidánsokkal és szabad gyökökkel?

Minden antioxidáns különböző szinteken válik meg az elektronoktól. Például a C-vitamin egy olyan vitamin, amely megválik az elektronoktól, de amikor oxidálódik, maga is szabadgyökké válik, és ekkor ő is elektronokat akar rabolni. A Pycnogenol vagy E-vitamin átadja az elektronokat a C-vitaminnak és maga is szabadgyökké válik, de ez nem annyira káros, mint amikor a C-vitamin szabadgyök volt. Ezt a láncfolyamatot hívják elektron kaszkádnak, és ezért van szükségünk az antioxidánsok széles skálájára, beleértve a szelént is.
Szervezetünkben a H- az egyetlen olyan antioxidáns, amely nem válik szabad gyökké, amikor megválik az elektronjától. Átadja az elektront, elég az oxigénnel, és a legerősebb antioxidánssá válik olyan kisméretű ionokkal, amelyek azonnal bárhova eljutnak a szervezetben.
A szabadgyökök sejtszinten több célpontot is támadnak, mint például a sejthártyát, a proteineket és a nukleinsavakat, ezáltal szerkezeti károsodást okozhatnak a sejt DNS-ében. Ma még kevéssé ismert, hogy a szabadgyökök az okozói lehetnek a ráknak, a cukorbetegségnek, a magas vérnyomásnak és még számos más betegségnek.
Szedhetünk B12 vitamint, és lehet, hogy semmilyen hatással nem lesz ránk, ha nincs B12 hiány a szervezetünkben, viszont fontos tudnunk, hogy ma már mindenki H- hiányos!

Hogyan állítsuk vissza az egyensúlyt?

Dr. Hayashi japán tudós kutatásai kimutatták, hogy a víz (H2O) hidrogéntartalma jelentősen lecsökkent az elmúlt századok alatt, pedig a hidrogénben gazdag víz fogyasztása a teljes egészségi állapotunkra és a vitalitásunkra is jó hatással van. Határozottan lassítja az öregedési folyamatokat, segít jobb egészségi állapotban hosszabb életet élni. Hozzájárul a szervezet egészének méregtelenítéséhez, minek következtében jobban érezzük magunkat, és sokkal jobbá válik természetes illatunk. Az egészséges és hosszú élet a fiatalság és az egészség megőrzésében határozható meg, és ehhez a hidrogénben gazdag víz fogyasztása kulcsfontosságú.

A hidrogénben gazdag víz az általános jólléthez szükséges extra hozzáadott energiát nyújtja számunkra. Az a víz, amely gazdag hidrogénben, erős antioxidánsként és a szabad gyökök hatékony ellenszereként szolgál a betegségek megelőzésénél és a kezeléseknél egyaránt. A szabad gyökök az okozói például a rákos megbetegedéseknek, a cukorbetegségnek, a magas vérnyomásnak, és még számos más betegségnek. Ma már sok tudományos bizonyíték áll rendelkezésünkre a szabad gyökök öregedésben és az ahhoz kapcsolódó betegségekben betöltött szerepét illetően, amelyek igazolják, hogy a hidrogénben gazdag víz sikeresen kezeli vagy segít megelőzni ezeket a betegségeket. A szabad gyökök részt vesznek mind az öregedés, mind pedig a rákos betegségek kialakulásának a folyamatában.

 

Ha fogyasztjuk a hidrogénben dús vizet, akkor a további előnyöket tapasztaljuk:
1. Csökkenti a szabad gyökök mennyiségét és megelőzi a korai öregedést.
2. Mérsékli a telített zsírsavak képződését és csökkenti a koleszterinszintet.
3. Javítja a hidratációt és a tápanyag összetevők jobb hasznosulását.
4. Segít meggyógyítani a belső-külső fekélyeket és az anyagcsere rendellenességeket.
5. Méregteleníti az egész szervezetet. Javítja az általános közérzetet és a test illatát.
6. Segít megszabadulni a zsírlerakódásoktól.
7. Gyorsabban gyógyulnak a balesetből származó sérülések a bőrön.
8. Javítja a májfunkciót akár májbetegségek esetén is.
9. A tapasztalatok alapján csökkenti a daganatos megbetegedések gyakoriságát.
10. Javítja a vércukor és a HbAIC szinteket a cukorbetegeknél.

Beszámoló egy érdekes kísérletről:
Információnk szerint az Uruguay-i Montevideo Általános kórházában Dr. Gracela Camps Salaberry laboratóriumi teszteket végzett a Tlacote-i  csodálatos gyógyító vízzel, aminek a szabad hidrogéntartalma hasonló, mint a „Lourdes” berendezésünkkel előállított víz.

A vizsgálat során 3673 pácienst itattak, a szokásos orvosi ellátás mellett, napi 3-6 pohár hidrogénes vízzel, a 14 éves korútól egészen a 84 évesig.

A klinikai teszteredmények beszámolója szerint a különböző betegségeknél tapasztalt javulások vonatkozó arányai a következőek voltak:
HIV (Emberi Immunhiányos Vírusbetegség) 100%
Allergia                                     99%
Bőrbetegségek                         96%
Légúti betegségek                   89%
Emésztőszervi betegségek     91%
Ízületi csontgyulladás             87%
Cukorbetegség                         88%

Mivel az aktív, molekuláris hidrogén gyorsan elpárolog, valójában el kellene utaznunk Tlacote-ba, ha ki szeretnénk gyógyulni a krónikus betegségeinkből, de ma már választhatjuk azt is, hogy a saját otthonunkban állítjuk elő ezt a csodálatos antioxidánsokban gazdag vizet!  
Korunk „új” felfedezése a hidrogénben gazdag víz előállítása:

H2 víz Lourdes

A hidrogénnel dúsított vizet egy új világszabadalom alapján állíthatjuk elő. Kutatók, a már ismert ionizációs eljárás továbbfejlesztésével megoldották, hogy két elkülönített térben képződik az oxigén és a hidrogén. A „Lourdes” berendezésben az oxigén a kancsó alatti térben válik ki, míg a kancsóban lévő víz szabad hidrogénnel dúsul fel. Természetesen ez az állapot nem stabil, a hidrogéntartalom az elkészítést követően fokozatosan csökken, ezért javasolt a H- dúsított vizet minél hamarabb, még aznap elfogyasztani! Napi 4-8 pohár hidrogénnel dúsított víz hatékonyan támogatja a szervezetünk működését!
A kereskedelemben már kapható hidrogénnel dúsított palackozott víz. Angliában ismert H4O, amiből 2,5 dl kerül kb. 2.300 Ft-ba.
Ma a „Lourdes” berendezésünkkel a hidrogénben gazdag víz állandóan, bárhol és bármikor előállítható! Összehasonlításul, a „Lourdes” berendezéssel előállított víz rH2 értéke 3-5-ös, míg például a bio narancslé rH2 értéke 7-es.  Ez matematikailag annyit jelent, hogy a berendezésből nyert egy pohár hidrogénnel dúsított víz a H- elektronok számát tekintve egyenértékű:

– kb. 10 000 pohár frissen csavart narancslével,
– kb. 1 000 000 000 000 pohár RO vizzel,
– kb. 10 000 000 000 000 000 000 000 pohár csapvízzel!

De ennyi vizet lehetetlen meginni! Ezért elég annyit tudnunk, hogy már egy pohárnyi hidrogénnel dúsított vízben is hatalmas mennyiségben találhatóak a H- ionok!
A „Lourdes” berendezés szabad hidrogénben gazdag vize az általános jólléthez szükséges extra energiát nyújtja számunkra, illetve erős antioxidánsként, a szabadgyökök hatékony ellenszereként szolgál, a betegségek megelőzésénél és a kezeléseknél egyaránt.

Sejtjeink mágneses erőtere:  
Szervezetünkben a mai táplálkozás és a bevitt ivóvíz következménye: a protonok és elektronok csökkenése, ami egyben a sejtek és a szervezet természetes mágneses mezőjének a csökkenését is jelenti. De ha feltöltjük szervezetünket szabad elektronokkal, akkor növekszik sejtjeink mágneses erőtere is, ezzel együtt az oxigén- és tápanyag befogadó képessége, vele együtt a teljesítménye, a vitalitása és így az élettartama!
A hidrogénben (szabad elektronokban) gazdag víz fogyasztása pozitív hatással van mind egészségi állapotunkra, mind teljesítőképességünkre! Segít hosszabb életet élni, ráadásul sokkal jobb egészségi állapotban! Budapesten, a Platanus Hotelben (1087 Könyves Kálmán körút 44. 2.em. 253.)  található irodánkban az érdeklődők megtekinthetik a „Lourdes” berendezést, megkóstolhatják a hidrogén ionnal dúsított vizet és konzultálhatnak a berendezés pozitív hatásairól!
Ma már nyilvánvaló, amit korábban nem is sejtettünk: egészségünk, vitalitásunk alappillére a magas elektrontartalmú, hidrogénnel dúsított víz!

 

Irodalom: Vincent, L.C.; Moreli, E.; Picard, J.; Roujon, L. többek között: Königsteini kongresszusi jelentés – Société Internationale de Bio-Electronique Vincent, 1978 Roufon, L.: A Vincent-bioelektronika elmélete és gyakorlata, SIBEV Kiadó, Wenden-Ottfinger 1975 Morell, E.; Rasche, E.: A víz az első számú élelmiszer, Med-Tronik GmbH, 1985 Elman, H.: A Vincent féle bioelektronika és a sav-bázis háztartás elméletben és gyakorlatban, Karl F. Haug Kiadó, Heidelberg, 1985 Bressy, P.: La Bio-Electronique et les Mystéres de la vie, Le Courrier du Livre (1977) Cannempasse-Rifford, R.: Bases theoriques el pratiques de la Bioelectronique, Edimat, La Seync/Mer 1979 Morell,E: Víz – táplálék – bioelektronika a Vincent módszer szerint, Tapasztalati gyógyászat – 37. kötet – 10. füzet, 1988. október Karl F. Haug Verlag GmbH & Co. – Fritz-Frey-Straβe 21 – 69121 Heidelberg Szent-Györgyi Albert: A piruvát oxidációja, biokemia.elte.hu/oktatas/biokemia23.PDF Phillip F. Schaeffer, Gita L. Labrentz, Ph.D társszerző: A hosszú élet kód Dr. Gracela Camps Salaberry: Klinikai vizsgálat eredményei

A tanulmány pdf-ben is megtekinthető

További információ a témában: drhummel.hu – Lehet e antioxidánssá tenni az ivóvizünket

 

Vissza a főoldalra…