• Impresszum
    • A test működéséről
    • Mester Károly
    • Nyirokrendszerünk
    • dr. Schulze tanácsai
    • Mogyorósi Dóra
    • Dr. Joel Wallach
    • Dr. Robert O. Young
    • Kevin Trudeau tanácsai
    • Uwe Albrecht – InnerWise
  • Vitamindok
    • Anionok
    • Antioxidánsok
      • Iridoidok
      • Matuzalem
      • Rain-Soul
    • Bélflóra táplálók
      • A joghurt története
    • Ezüst-kolliod
    • Kékjód
    • BIOMER
      • BIOMER Mátrix
    • Flavogard
    • Herbafulvo essencia
    • Legyen bennetek só
    • Orgonit és ORGON harmonizáló
      • Puding próbája az evés….
      • Lábszárfekély kezelése
    • Magnézium
      • Zechstein magnézium
    • Az éltető víz
      • A fiatalító víz
      • A víz titkai
      • Double Helix Water®
      • Élénkített, energetizált víz
      • Határrétegvíz – Aquasaqua
    • Pianto
      • Pianto sztori I.
      • Pianto stori II.
    • Pro-Pre joghurt
    • Zapper
    • Zappikator
    • PowerStrips – Energiatapasz
    • Zeolitok
      • Zeomineral Algeo
    • Zinzino
  • Diagnosztikák
    • Arcdiagnosztika
    • Írisz diagnosztika
    • Kézdiagnosztika
    • Kineziológia
    • Köröm “diagnosztika”
    • Vércseppanalízis
    • Nyelvdiagnózis
    • Vicardio szívanalízis
    • Vizelet diagnózis
    • Rezonancia diagnosztikák
      • Salvia műszeres diagn.
      • SCIO
      • Quantum
      • Voll diagnosztika
  • Megközelítések
    • A böjt tudománya
      • A böjt asztma esetén
      • Neurotikus problémákra
      • Reumatikus panaszoknál
      • Vajon mit tapasztalnak a böjtölők
      • A böjt rákos daganatoknál
    • Anti-koleszterin vakcina
    • Ayurvéda
    • Joalis terápia
      • Joalis készítmények
    • Népi gyógyászat
      • Afrikai gyógynövény
      • Az Arthrosis gyógyítása
      • Erős paprikával a rák ellen!
      • Magas vérnyomás kezelése
      • Nagyanyáink receptjei
      • A torma gyógyhatásai
      • Parasztorvosi vers
    • Reflexológia
      • Csikung gyógyító golyók
    • Kínai gyógyászat – HKO
      • Li Ching Yuen
    • Homeopátia
      • Bach virágterápia
      • Homeográfia
      • Moksa elixír
      • Schüssler sók
        • Schüssler-kúrák
        • Chemtrail-kúra
    • Pszihoszomatikus nézet
    • Testmező, testelme
    • A rák megszüntetése
    • Mágneses biorezonancia
      • Hasnyálmirigy regeneráció
      • Telomer növelés
    • Oxigénterápia
    • Új Germán medicina
    • Ének és a zene
    • Orrmosás, NETI KANCSÓ-val
    • Parazitaelmélet
    • Vegetarianizmus
    • 100 év fölötti kor
  • Gyógynövények
    • Algák
    • Ganoderma
    • Golden Yacca
      • Hatóanyagai és hatásai
    • Noni
    • Fűszernövények
    • Kurkuma
    • Parlagfű
    • A 10 legegészségesebb
    • Mixek
      • Rain – Soul
  • Problémák
    • Amalgán és társai
    • Anyagcsere szindróma
      • GAP-szindróma
    • Antibiotikumok
      • Antibiotikum aranyszabályok
    • Chemtrails
    • Betolakodók
      • Baktériumok
      • Paraziták
      • Vírusok
        • Papilomavírusok
    • Cukorbetegség
    • Dohányzás
    • Cukor
    • Elektroszmog/földsugárzás
    • Élelmiszerek területe
      • A glutén
      • A tej, (laktóz és a kazein)
      • E-számok
      • Transzzsírok
    • Eltitkolt igazságok
      • Csak kemoterápiát ne
      • Ha nincs haszon, nincs…
      • Mammográfia
      • Manipuláció a félelemmel
      • Sugárkezelés és a mellrák
      • Gyógyszer mellékhatások
    • Nehézfémek
    • Manipuláció
    • Mobil kommunikáció
    • Terméketlenség
    • Mikrohullámú sütő
    • Veszélyes kozmetikumok
    • Önmérgezés a bélből
      • Székrekedés
    • Hormonhatású anyagok
      • Az ellopott jövő
    • Rádioaktivitás
    • Stressz és az egészség
    • Védőoltások
      • Deimun aktív
      • HPV oltási szövődmények
  • Letöltések
  • Ajánló
    • 6 perces stresszoldás
    • Beszélgetések
    • Előadások
    • Filmek/Videók
    • Képzés – T.Gy. Akadémia
    • Könyvek
      • A Gyógyító Kód
      • A rák legyőzése
      • Százévesen egészségben
      • Dr. Hulda Clark könyvei
      • Elixír
      • Helyszíni tudósítás a…
      • Gabonaagy
      • Ételben az orvosság
      • Mellékhatás: Halál!
  • Kapcsolat
    • Facebook
    • Adatvédelmi szabályzat


 
Vitamind » Vitamindok » Pianto » Pianto sztori I.

Pianto és Bio St. Josef


16 évvel ezelõtt egy bécsi makrobiotikus természetgyógyász barátom, Peter Schratt javasolta, hogy keressem fel Peter Feiglt, aki kiváló természetes méregtelenítõ módszerrel dolgozik. Mivel Peter Schrattól addig csak a legértékesebb útmutatásokat, tanácsokat kaptam mind a távol-keleti gyógymódokban, mind az európai hagyományokban, követtem tanácsát. Tõle kaptam az elsõ makrobiotika-könyveket, általa ismertem meg elõször a különbözõ távol-keleti masszázsmódszereket, s mivel Rudolf Steiner-kört vezetett, Rudolf Steinert is.

Bemutatta kiváló természetgyógyász kollégáit, akik már akkor Radionik módszerrel dolgoztak és a legfinomabb elemzéseket végezték el egy-egy diagnózis felállításához. Így nem volt kétséges számomra, hogy felkeressem Peter Feiglt.

Peter Feigl kedves fiatalember volt. Rendelõjében az elõtérbõl egy szokatlanul hosszú, legalább 10 méteres szobába vezetett, ahol a tényleges munka folyt. Az ablakhoz közel esõ részben volt a szokásos bútorzat, a többi rész üres volt. Az asztalon Voll-készülék állt és rengeteg apró üvegcse. A sorozat hasonlított Lajos atya üvegcséihez. Peter elõször a hosszú szoba egyik végébe állított, és õ elsétált a szoba másik végébe. Lengyel pálcát vett a kezébe, felém közelítve sétált és megmérte a méregaurámat.

Ezután Voll-készülékkel megmérte mind a kéz-, mind a lábujjak körömágyának jobb és bal oldalán található meridiánpontok értékét, majd elõvette üvegcséit. Ahol szükségesnek látta, egy-egy kis üveget tett a Voll-készülék tálcájára, hogy újra mérjen vele. Eredményképpen javasolt egy Pianto biotikus kúrát. Akkor mindez számomra újdonság volt, a méregaura-mérés, a Voll-készülék és Pianto biotikus módszer is.

Peter elmondta, hogy az ezzel a vizsgálati módszerrel felállított pontos diagnózis után követni tudja a méregtelenítési folyamat állomásait és a végállomást két oldalról is: a méregaura, illetve a szervezet energetikai rendszerének mérésével. A méregaura mérési módszerét J. Curry, a Curry-háló felfedezõje dolgozta ki jó 50 évvel ezelõtt. Minél betegebb valaki, annál nagyobb (akár több méter is lehet) a méregaurája. Rákos betegnél 6-7 méter is lehetséges. A vizsgálatokhoz ezért volt tehát szükség a hosszú szobára. Az átlagosan „egészséges”, még panaszmentes ember méregaura-értéke kb. l,5 méter. A valóban egészséges ember esetében típustól függõen ez az érték 50 vagy 70 centiméter. A Voll-készülékkel pedig a szervezet energetikai rendszerét tudja követni a kínai orvoslás szerint. Így a vizsgálat során pontosan azokat a szereket választja ki, amelyek az adott esetben szükségesek. A Pianto biotikus módszerrõl csak annyit mondott, hogy e szerek táplálékkiegészítõk, amelyek szerves (organikus) formában tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, nyomelemeket, aminosavakat és vitaminokat, s miután általuk a szervezet optimális táplálékot kap, így a szervezetben lerakódott mérgek is kiürülnek. Egyéntõl függ, hogy kinél mennyi idõ alatt. Egy átlagosan „egészséges” felnõtt embernél a méregtelenítés, tapasztalata szerint, kb. 3 hónap alatt történik meg, egy beteg ember gyógyulása kb. fél évig tart, és egy daganatos beteg felépülésének ideje kb. 1 év. Tetszett a dolog, mivel a módszer nem ígért azonnali csodát, így belevágtam…

Kiváló személyes tapasztalatom után családi, baráti körben próbáltuk ki a Pianto biotikus módszert, majd egyre több beteget küldtem Peter Feiglhez, és hamarosan magam is alkalmaztam e módszert betegeim számára. Kezdetben ingával választottam ki a szükséges szereket, majd amikor megismertem Erich Körblert, a Körbler-féle bioindikátorral folytattam a munkát. Az azóta eltelt években számtalan csodaszer jelent meg a természetgyógyászati palettán – többet kipróbáltam közülük –, de a Pianto biotikus módszer mindegyikkel szemben kiállta a próbát. Most vált lehetõvé, hogy a magyar lakosság számára is hozzáférhetõvé váljon a módszer, a Vektor Bt. forgalmazásában. Mi Sági Istvánnal a Körbler-módszer segítségével teszteljük és választjuk ki a méregtelenítéshez és az optimális diétához szükséges táplálékkiegészítõket, több mint tízéves tapasztalat alapján, biztos eredménnyel.

Kétféle termékcsoport

A Pianto biotikus módszer készítményeinek két fõ, egymást szinergikusan erõsítõ hatású csoportja van, az egyik a Pianto (a csoport tagjai a Pianto Gold, Pianto Gold Extra, Pianto Citrom, Pianto Maláta és Pianto Mokka), a másik a Bio St. Josef (ezek: S/B, B/G, F/D, R, N/S, D/M, U, V/K, P/H, T/A) készítmények. Ha a meghatározásnál kínai terminológiát használunk, mondhatjuk, hogy a Pianto csoport a jang energiákat támogatja a szervezetben. Ellátja a sejteket magnéziummal, vassal és más mikro- és makroelemekkel olyan szerves (organikus) formában, amelyet a szervezet maradéktalanul tud hasznosítani, valamint aminosavakkal, közülük is kiemelkedõen metioninnal. A Bio St. Josef csoport a jin energiákat támogatja, ellátja a szervezetet aminosavak és vitaminok kombinációjával az egyes szervnek és szervrendszereknek megfelelõ összetételben. Mindkét csoportban megtalálható valamennyi esszenciális aminosav is. Mielõtt azonban részletesen megismerkedünk a szerek tartalmával és hatásmechanizmusával, lássuk, mit tudunk keletkezésük történetérõl.

Tíz évvel ezelõtt találkoztunk elõször Robert Melchior úrral és feleségével, akik a módszer terjesztõi. Robert Melchior 30 éve foglalkozik e szerek kísérleti vizsgálatával és terjesztésével. Õ mondta el nekünk a kezdeteket: családjuk Belgiumban, Brüsszel francia külvárosában élt. A második világháború éveiben és azt követõen mindannyian megtapasztalták a háború fizikai és lelki nyomorúságaiból adódó betegségeket: a félelmek, kínzások, éhezések, alultápláltság lelki és fizikai következményeit. Fivére, André Melchior (1924-1976) Lövenben járt egyetemre, mezõgazdasági mérnöki és mikrobiológiai szakon szerzett diplomát. Az élesztõk tulajdonságai és hatása volt a szakosodási tárgya. Egyetemi évei a II. világháború végére és az azt követõ évekre estek – így az ez idõben szerzett keserû tapasztalatai arra sarkallták, hogy olyan élelmiszereket, élelmiszer-kiegészítõket állítson elõ, amelyek kis mennyiségben adagolva is biztosítják az emberi szervezet számára létfontosságú tápanyagokat. Az egyetem elvégzése után egy élesztõgyár laboratóriumában végzett mikrobiológiai kutatásokat. Figyelmét – képzettségébõl adódóan – a növények és az élesztõ kapcsolata ragadta meg. Észak-Franciaország Domain St. Josef tartományában rendezett be magának laboratóriumot, ahol kutatásait már harmadik fivérével, Rogerral együtt folytatta. Dél-Franciaországból választott olyan területeket, ahol biologikus zöldség- és gyógynövénytermesztést és méhészeteket talált, és az innen származó növényekkel dolgozott és kísérletezett. Az elsõ termék megszületéséhez közel 10 évre volt szükség. A zöldségnövényekbõl nyert extraktum idõközbeni kipróbálása során a vártnál sokkal gyorsabban és sokkal jobb eredmények mutatkoztak. Mind a fizikai, mind a szellemi betegségek területén gyors és maradandó javulást, gyógyulást tapasztaltak. 1958-ban törzskönyvezték az új szert: a feltaláló eredetileg a Plante = növények nevet kívánta adni, de mivel ez a név már foglalt volt, a plante-bõl Pianto lett.

A Pianto összetétele

A Pianto zöldségfélékbõl és gyógynövényekbõl készített sûrítmény, amely igen magas koncentrációjának köszönheti eltarthatóságát. Semmiféle konzerválószert vagy kémiai adalékot nem tartalmaz. Alkotóelemei a következõk: répa, takarmányrépa, zeller, kömény, petrezselyem és turbolya, bazsalikom, hagyma, fokhagyma, kakukkfû, babérlevél, rozmaring, zsálya, borókabogyó.

A laboratóriumi analízis szerint 18-féle aminosavat – beleértve a 8 esszenciális aminosavat is – és makro- és mikroelemeket tartalmaz. Ez utóbbiakból kiemelkedõ jelentõségû magnézium- és vastartalma. A készítmény 100 grammra vetítve 641 kj = 153,3 Kcal-t ad, 24,4 g szénhidrát, 11,5 g ásványi anyag, 13,7 g fehérje és 0,1 g zsír összetételben.

A Pianto szerepe

Amikor a Pianto született – a második világháború után –, nagy szükség volt a fizikailag és lelkileg kimerült, alultáplált emberek táplálására. De mi a szerepe ma, Földünknek a jóléti társadalmakhoz tartozó országaiban? Most jóllakottan éhezünk: hiányosan kapja szervezetünk a makro- és mikroelemeket, ezek közül is az egyik legfontosabbat, a magnéziumot. A fogyasztói társadalom gyors élettempója rohanó, stresszes életvezetést diktál és kényszerít ránk, hogy minél inkább lépést tarthassunk a fogyasztói értékrend és hirdetõi gépezetének kihívásaival – kinek-kinek a maga szintjén. Ha még „kezdõ” valaki, akkor azért, hogy minél hamarabb elérje az általa áhított fogyasztói színvonalat, ha már elérte, akkor azért, hogy lépést tarthasson vele. Ebben a modellben a legutolsó helyre kerül a fogyasztó ember maga, aki keveset alszik, még a táplálkozásra sincs ideje, napközben épphogy bekap valamit a büfébõl közlekedés közben, vagy eszik, amit a gyorséttermi láncban megtalál. Fizikumának gondozása, a mozgás, sportolás, a természetben töltött idõ szóba sem jöhet, hiszen mikor? – nem beszélve a lélek, a szellem táplálásáról.

Így aztán emberünk egyre gömbölyûbb, luxuskalóriákkal bõven ellátott, mégis alultáplált. Földünk „jóléti” országaiban ez az irányvonal egyre erõsödik, minél fejlettebb iparilag a hely, az ember annál gömbölyûbb és annál inkább alultáplált. Számos OECD-országban a felnõtt lakosság több mint 50%-a elhízott vagy túlsúlyos. Ezek az arányok az USA-ban a legmagasabbak (1999-2000-ben a felnõttek 34%-a túlsúllyal küszködött, 31%-a elhízott volt), utána Mexikóban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában. A WHO most megjelent tanulmánykötete az Európai Unióhoz májusban csatlakozott 10 ország egészségügyi rendszerét és állapotát vizsgálja, összehasonlító adatok alapján. A Magyarországról szóló számos kedvezõtlen adatból (halálozás, betegségek, népszaporulat stb.) csak a táplálkozással kapcsolatosat emeljük ki. Az elhízás tekintetében fogalmazhatnánk úgy is, hogy mi vagyunk a térség kövérei, a magyar lakosság 55%-a túlsúlyos, 21%-a pedig kórosan elhízott. A magyar férfiak 87%-a, míg a nõk 95%-a már 18-30 éves korában sem végez semmilyen sport jellegû mozgást, fizikailag teljesen inaktív. Akik nem az elhízásra hajlamosak, azoknál viszont megtalálható a jóléti, krónikus esetek minden formája. Alig találunk egészséges emésztõrendszerû gyereket és felnõttet, annál több étel- és pollenallergiát, felsõ légúti megbetegedést, érrendszeri és idegi betegséget és még sorolhatnánk. Nyugtalan, fáradtan rohanó, depresszióra hajlamos, stresszben élõ felnõtteké ez a modern világ, amely már a gyerekkorban megmutatja hatásait.

Fizikai testünk táplálása még egy másik tényezõ miatt is kívánnivalót hagy maga után: ez a nagyüzemi ipari élelmiszer-termelés. Bár egyre nagyobb igény mutatkozik a biológiai termesztésû termékek iránt, nagyban mégiscsak savas földeken termelt, vegyszerrel kezelt növényeket és gyümölcsöket fogyasztunk, és az élelmiszerlánc folytatásaként ennek megfelelõen hasonló minõségû húst. Hiányoznak tehát táplálékunkból elsõsorban az ásványi anyagok – hiszen magnéziumhiányos termõföldbõl a növény nem tud eleget felszívni, emellett a káliumtartalmú mûtrágyák magnéziumhiányossá teszik a földeket. Így érthetõ, hogy a táplálékunkban a sav/bázis egyensúly is veszélybe kerül, és a savasabb táplálkozás következményeként szenvedjük a civilizációs betegségek széles skálájából ki-ki a hajlama szerinti megfelelõt.

A magnézium szerepe

A magnézium jelentõségét hosszú idõn át félreismerték. Pedig valójában magnézium nélkül nem volna élet a Földön. A növények és fák növekedésében, valamint az állatok és az ember életében nélkülözhetetlen szerepet tölt be. Minden élõlény sejtekbõl áll. A sejtek növekedéséhez, szaporodásához energiaforrásra van szükség. Ez az energiaforrás minden élõlény számára a cukor, vagyis szénhidrát. A magnézium minden élõlény számára elengedhetetlenül szükséges a szénhidrátok felépítésében és lebontásában. Hasonló a szerepe a ribonukleinsav és a dezoxiribonukleinsav felépítésében, valamint átörökítésében is.

Az emberi szervezetben a magnézium a második legfontosabb ásványi só, pozitív töltésû celluláris ion. Testünk 25-30 grammot tartalmaz belõle. Több mint száz enzim speciális alkotóeleme, és egyike az összes ismert enzim legerõsebb aktivátorainak. Ezáltal tehát a magnézium nélkülözhetetlen az emberi szervezetben a táplálék lebontásához és átalakításához, vagyis az életfolyamatok biztosításához. A szénhidrátok, fehérjék, zsírok metabolizmusában egyaránt fontos. Szerepet játszik a sav-bázis egyensúly megtartásában azáltal, hogy részt vesz az oxido-redukcióban, vagyis abban a kémiai folyamatban, amelyben a szervezet O2 útján oxidálódik és lúgossá válik, valamint H útján redukálódik és savassá válik.

A magnézium sejtszinten is kiegyenlítõ tényezõ. Az ionok egyensúlyát biztosítja, például megköti a sejtben a káliumot. A magnézium tehát a teljes emberi test fiziológiai mûködését befolyásolja: csontrendszerünkben található a szervezet összes magnéziumtartalmának 70%-a kalcium- és foszforkötésben. Hasonlóképpen a D-vitaminhoz, szerepe van a foszfor/kalcium metabolizmusában, amely a csontképzõdést és a csontnövekedést segíti elõ. Felelõs az ízületek és fogak állapotáért. Légzõszerveink mûködését javítja. Fontos a belsõ elválasztású mirigyek és a nemi mirigyek munkájában. Ismeretes, hogy a spermiumok mozgékonysága és sebessége magnézium hatására nagyobb. Mind a nõi, mind a férfi ivarsejtek keletkezéséhez, életéhez szükség van magnéziumra. Cukorbetegség esetén a magnéziumhiány növeli a betegség következményeit.

A magnézium hatással van a szemre, a bélrendszer, máj, vese mûködésére, a szív és érrendszer, valamint az izom- és idegrendszer mûködésére. A szervezet összes magnéziumtartalmának 29%-a a szívizomban, a májban és az izmokban található.

A magnézium nemcsak az életfolyamatokhoz nélkülözhetetlen, hanem az egészség megtartásában is. A szervezet védekezõ mechanizmusában is fontos elem, hiszem serkenti az antitestek képzõdését és a fagocitózist. Fertõzés esetén gyulladáscsökkentõ hatása is van. Delbet már 1915-ben kimutatta, hogy a magnézium-klorid oldattal kezelt sebek gyorsabban gyógyultak azáltal, hogy lényegesen nagyobb volt a leukocitaképzõdés, mint más szerek alkalmazása esetén. Kisebb mérgezések, mint pl. darázscsípés által kiváltott anafilaxiás sokk leküzdésében is hatásos. Az allergiák szinte minden fajtájának gyógyításában fontos szerepe van.

A magnézium sejtszintû szerepének fontosságát akkor látjuk igazán, amikor hiánya betegségekben mutatkozik meg. Példa erre a daganatos betegek vizsgálata, amelyben megállapították, hogy a rákos betegeknél a sejtek elveszítik a káliumtartalmukat, és a kálium nátriummal helyettesítõdik. Ha a beteg magnéziumkúrában részesül, a sejtek ismét felveszik és megtartják a káliumot és egészségesen élnek tovább. Delbet már 1915-ben hírül adta a magnéziumnak a krónikus degenerativ esetek megelõzõ terápiás szerepét. Nemrégiben érdekes megállapításra jutottak ezzel kapcsolatban, Tunéziában: azt tapasztalták, hogy azokon a földrajzi helyeken, ahol a talajvíz sok magnéziumot tartalmazott, sokkal kevesebb a daganatos megbetegedések száma, mint azokon a helyeken, ahol a talajvíz magnéziumszegény volt.

Fontos tehát, hogy táplálkozásunkban elegendõ és olyan magnéziumot vegyünk magunkhoz, amelyet a szervezet jól tud hasznosítani. Az átmeneti magnéziumhiány esetén a szervezet hamar regenerálódik, ha ismét elegendõ mennyiségû magnéziumot kap. Tartós magnéziumhiány esetén azonban már több panasszal lesz dolgunk.

Magnéziumhiány

Már 1964-ben megjelent Seelig publikációiban az az adat, hogy a felnõtteknek testsúlykilogrammonként 2 mg objektív magnéziumhiányuk van. A magnéziumhiány a növekedésben lévõ gyermekek és fiatalok esetében súlyosabb jelentõségû, mint felnõttek esetében. Ugyanez a helyzet a terhesség idejében is.

Mi okozhat objektív magnéziumhiányt? A magnézium hasznosítása minden élõlény számára komoly feladatot jelent. Hiába van a talajnak magnéziumtartalma, nem biztos, hogy a növény élni tud vele. A növény számára is felszívhatóvá kell tenni a magnéziumot a növénytermesztés során. Hasonlóan van ez az ember esetében is. A vízben nem oldódó magnéziumsók gyakorlatilag teljesen haszontalanok az emberi szervezet számára, csak a vízben oldódó magnéziumsók hasznosíthatók. Ismert tény az is, hogy a szervezet a szerves magnéziumot sokkal jobban hasznosítja, mint az ásványi magnéziumot. A táplálékunk összetétele meghatározó ebbõl a szempontból is.

Ha a magnéziumtartalom mellett túl sok a kálium- és foszfortartalom, ezek gyorsítják a szervezetben felszívott magnézium kiválasztását, és ezzel megakadályozzák, hogy a szervezetben a szükséges magnéziummennyiség megmaradjon. Ha a táplálék túl sok kalciumot, foszfort, ammóniáktartalmú derivátot, fitansavkötéseket, oxalátot, zsírokat és alkoholt tartalmaz, megakadályozza a magnézium felvételét. Az alkoholfogyasztás például az alkohol mennyiségének függvényében gátolja a magnézium felvételét.

Mai táplálkozási szokásaink gyakran túl sok zsírt, kalciumot, foszfort és alkoholt tartalmaz, így a táplálék magnézium-metabolizmusának zavara következtében a szervezet magnéziumhiányt állít elõ. Naponta átlagosan testsúlykilogrammonként csak 4,1 mg magnéziumot veszünk magunkhoz, kiegyensúlyozott táplálkozás esetén is 2 mg/testsúlykilogrammal kevesebbet a szükségesnél. Gyermekeknél ez sokkal nagyobb hiányt okoz, hiszen az õ szükségletük 13-15 mg/testsúlykilogramm. Így egy 30 kg súlyú gyerek napi magnéziumhiánya 300 mg körül mozog.

Az objektív magnéziumhiány mellett létezik egy relatív magnéziumhiány is, amely már az egyén szükségleteitõl függ, attól függõen, hogy szervezete a felvett magnéziumot hogyan képes hasznosítani – valamint attól, hogy az egyén milyen stresszfokon és milyen éghajlaton él. Minél magasabb a stressz-szintje, annál több magnéziumra van szükség. Végül az éghajlat is egy tényezõ. A hideg emeli a szükségletet, de a nagyon meleg is. Trópusi országokban, ahol a napi izzadtság több liter is lehet, sokkal magasabb a magnéziumszükséglet.

A Pianto mint organikus magnéziumforrás

Az eddig elmondottak magyarázzák, miért olyan kedvezõ élettani és gyógyhatású a Pianto mindannyiunk számára. Az egészségeseknél biztosítja az egészség megtartását, a fokozott igénybevétel, stresszhelyzet esetén emeli a szervezet ellenálló és teljesítõképességét, betegség esetén elõsegíti, gyorsítja a gyógyulást. Csupán az adagolás eltérõ. Még az egyénenként is eltérõ, attól függõen, hogy az egyénnek milyen a megterhelése. A szervezet megmutatja, mennyi kell belõle. Kezdõ adagja felnõtteknek napi 2-3-szor egy-egy kávéskanálnyi 2 deciliter folyadékban feloldva, étkezés elõtt fogyasztva. Bármilyen folyadék alkalmas erre a célra: víz, zöldséglé, gyümölcslé, levesek, Bancha- és gyógynövényteák stb. Mivel azonban a sûrítménynek fûszereszöldség-íze van – kicsit hasonlít egy Maggi leveskocka ízére –, a legkedvezõbb ízhatást fõzött vegyes zöldséglével adja. A méregtelenítéshez az adagot addig kell emelni, ameddig a széklet lágy állagú lesz. Ameddig a széklet még normális állagú marad, addig a szervezet minden bekerülõ magnéziumot megtart. Ha ennél többet viszünk be, akkor tisztít. Tegyük fel, valaki teljesen egészséges, méregaurája ideálisan 50 cm, akkor is a terhelésétõl függõen szükséges a Piantót adagolni. Fenntartó adagja napi 1-2 kávéskanál, de sportolás, nehéz fizikai vagy idegi munka, tanulás, fokozott koncentrációt igénylõ munka esetén napi 4-5 kávéskanál is lehet, anélkül, hogy a széklet normális állagát befolyásolná, pihenés közben fogyasztott 4-5 kávéskanálnyi napi adag viszont hasmenést is okozhat.

Saját tapasztalatból tudjuk, hogy például egész napos elõadás tartása közben – fõképp idegen nyelvû oktatás esetén vagy nagyon zsúfolt napi tanácsadói munka végzésekor – a szervezet akár 2 óránként hasznosít 1 kávéskanál Piantót. Az éjszakai ügyeletben dolgozók szervezete is többet igényel. Idetartozik a repülés is, különösen tengerentúli úti céllal. Megerõltetõ az egész napos autóvezetés is. Ezekben az esetekben átlagosan 3 óránként kíván a szervezet 1 kávéskanálnyi Piantót, és így elkerüli a fokozott energiafelhasználás következtében keletkezõ fáradtságot, tengerentúli repülõút után hamarabb regenerálódik és hamarabb alkalmazkodik az új idõzónához.

Böjtnapokon a Pianto komoly segítõtárs. Ilyenkor 2 óránként ajánlott 1 kávéskanálnyi belõle. „Kényszerböjtnapokon” (megfázás, gyomorrontás, kisebb betegségek stb.) hasonló a helyzet. Többéves tapasztalat mutatja sokak példáján, hogy pl. felsõ légúti betegségek kezdetekor, amikor még csak „kapar” a torkunk vagy eldugul az orrunk, jó, ha azonnal Pianto-böjtöt kezdünk a következõképpen: a következõ étkezést már elhagyjuk, ez után még egy teljes napig böjtölünk úgy, hogy ezeken a napon óránként vizet iszunk, esetleg Bancha-teát vagy más gyógyteát, illetve minden második órában ezen italok helyett 1 kávéskanálnyi Piantót tartalmazó vizet fogyasztunk. Ebben a folyamatban már másnap reggelre elmúlnak a panaszok, és az egész napos böjt után a szervezet újra talpra áll. Akinek többnapos böjtre van szüksége, nyugodtan folytathatja, hiszen a szervezet sejtszinten megkapja a táplálékot. Hosszabb fogyókúra esetén is jó szolgálatot tesz a Pianto és Bio St. Josef együttes (lásd késõbb). Minimumkalória-bevitel esetén is jó a közérzet, nincs éhségérzet és biztos az eredmény. Ez idõ alatt a szervezet az idõ függvényében méregtelenedik is, így a fogyókúra végeztével egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás mellett megmarad az egészséges testsúly is. Mint már említettük, a kismamák számára létfontosságú szer mind a terhesség, mind pedig a szoptatás idején. Megkönnyíti a változókor hormonális átállási problémáit a Pianto és a Bio St. Josef együttes alkalmazása. Segítséget nyújt a kávéfüggõk és dohányosok részére, akik már rászánták magukat, hogy mérséklik vagy leszoknak a koffeinrõl, illetve a nikotinról. Az õ számukra készült a Mokka Pianto, amely kellemes ízével helyettesíti a kávét, élettanilag pedig valóban frissíti és táplálja a szervezetet. Mint már említettük, legtöbb betegség esetén segít a gyógyulásban, az emésztõrendszeri megbetegedések minden fajtájában, az allergiás esetek minden formájában, ér-, csont-, idegrendszeri megbetegedésekben, vérszegénység, immungyengeség esetén.

A Pianto hatását vizsgáló kísérletekrõl

Növénykísérletek:
A Pianto hatása a növények növekedésében is megfigyelhetõ. Ha két ugyanolyan fajta növény egyikét normális vízzel, a másikat pedig literenként egy evõkanál Piantóval öntözzük meg, akkor a két növény növekedésében megmutatkozó különbségek szembetûnõek. Ezt a kísérletet számos növényen kipróbálták, mindig ugyanazt az eredményt kapták. Emellett a növények asszimilációs magnéziumtartalma megnõtt.

Állatkísérletek:
Csibékkel is végeztek Pianto-kísérleteket. Mindkét kísérleti csoport ugyanazt a takarmányt kapta: az egyik csoport Pianto nélkül, a másik csoport Piantóval. Az eredmény megdöbbentõ volt.

Azok a csibék, melyek Piantót is kaptak, gyorsabban növekedtek, testsúlyukat sokkal rövidebb idõ alatt duplázták meg, mint azok, melyek nem kaptak Piantót.
Amikor a felnõtt állatokat levágták, megállapították, hogy a Piantóval etetett állatok bár nehezebbek voltak, viszont nagyon kevés zsírjuk, de annál több húsuk volt, mint a többi csibének.
A különbség a tojásrakás során is szembetûnõ volt. Azok a tyúkok, melyek takarmányába Piantót kevertek, kétszer annyi tojást tojtak és a tojások is jóval nagyobbak voltak.

Tehenekkel is végeztek kísérleteket: Pianto és Bio St. Josef adagolása mellett lényegesen nõtt a tejhozam.

Méhekkel is végeztek kísérleteket, sõt nemcsak kísérletképpen, de a napi gyakorlatban is alkalmazzák. Tavasszal, amikor etetni kell a méheket, a Bio St. Josef termékek elõállításához használt mézek termelésében a méheket Piantóval is etetik.

Dr. Sági Mária-Sági István

Vissza a főoldalra…

  • Flag Counter




\"Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a \"képesség\" megszűnik pusztán képesség lenni, és felelősséggé válik.\" Adelle Davis