• Impresszum
    • A test működéséről
    • Mester Károly
    • Nyirokrendszerünk
    • dr. Schulze tanácsai
    • Mogyorósi Dóra
    • Dr. Joel Wallach
    • Dr. Robert O. Young
    • Kevin Trudeau tanácsai
    • Uwe Albrecht – InnerWise
  • Vitamindok
    • Anionok
    • Antioxidánsok
      • Iridoidok
      • Matuzalem
      • Rain-Soul
    • Bélflóra táplálók
      • A joghurt története
    • Ezüst-kolliod
    • Kékjód
    • BIOMER
      • BIOMER Mátrix
    • Flavogard
    • Herbafulvo essencia
    • Legyen bennetek só
    • Orgonit és ORGON harmonizáló
      • Puding próbája az evés….
      • Lábszárfekély kezelése
    • Magnézium
      • Zechstein magnézium
    • Az éltető víz
      • A fiatalító víz
      • A víz titkai
      • Double Helix Water®
      • Élénkített, energetizált víz
      • Határrétegvíz – Aquasaqua
    • Pianto
      • Pianto sztori I.
      • Pianto stori II.
    • Pro-Pre joghurt
    • Zapper
    • Zappikator
    • PowerStrips – Energiatapasz
    • Zeolitok
      • Zeomineral Algeo
    • Zinzino
  • Diagnosztikák
    • Arcdiagnosztika
    • Írisz diagnosztika
    • Kézdiagnosztika
    • Kineziológia
    • Köröm “diagnosztika”
    • Vércseppanalízis
    • Nyelvdiagnózis
    • Vicardio szívanalízis
    • Vizelet diagnózis
    • Rezonancia diagnosztikák
      • Salvia műszeres diagn.
      • SCIO
      • Quantum
      • Voll diagnosztika
  • Megközelítések
    • A böjt tudománya
      • A böjt asztma esetén
      • Neurotikus problémákra
      • Reumatikus panaszoknál
      • Vajon mit tapasztalnak a böjtölők
      • A böjt rákos daganatoknál
    • Anti-koleszterin vakcina
    • Ayurvéda
    • Joalis terápia
      • Joalis készítmények
    • Népi gyógyászat
      • Afrikai gyógynövény
      • Az Arthrosis gyógyítása
      • Erős paprikával a rák ellen!
      • Magas vérnyomás kezelése
      • Nagyanyáink receptjei
      • A torma gyógyhatásai
      • Parasztorvosi vers
    • Reflexológia
      • Csikung gyógyító golyók
    • Kínai gyógyászat – HKO
      • Li Ching Yuen
    • Homeopátia
      • Bach virágterápia
      • Homeográfia
      • Moksa elixír
      • Schüssler sók
        • Schüssler-kúrák
        • Chemtrail-kúra
    • Pszihoszomatikus nézet
    • Testmező, testelme
    • A rák megszüntetése
    • Mágneses biorezonancia
      • Hasnyálmirigy regeneráció
      • Telomer növelés
    • Oxigénterápia
    • Új Germán medicina
    • Ének és a zene
    • Orrmosás, NETI KANCSÓ-val
    • Parazitaelmélet
    • Vegetarianizmus
    • 100 év fölötti kor
  • Gyógynövények
    • Algák
    • Ganoderma
    • Golden Yacca
      • Hatóanyagai és hatásai
    • Noni
    • Fűszernövények
    • Kurkuma
    • Parlagfű
    • A 10 legegészségesebb
    • Mixek
      • Rain – Soul
  • Problémák
    • Amalgán és társai
    • Anyagcsere szindróma
      • GAP-szindróma
    • Antibiotikumok
      • Antibiotikum aranyszabályok
    • Chemtrails
    • Betolakodók
      • Baktériumok
      • Paraziták
      • Vírusok
        • Papilomavírusok
    • Cukorbetegség
    • Dohányzás
    • Cukor
    • Elektroszmog/földsugárzás
    • Élelmiszerek területe
      • A glutén
      • A tej, (laktóz és a kazein)
      • E-számok
      • Transzzsírok
    • Eltitkolt igazságok
      • Csak kemoterápiát ne
      • Ha nincs haszon, nincs…
      • Mammográfia
      • Manipuláció a félelemmel
      • Sugárkezelés és a mellrák
      • Gyógyszer mellékhatások
    • Nehézfémek
    • Manipuláció
    • Mobil kommunikáció
    • Terméketlenség
    • Mikrohullámú sütő
    • Veszélyes kozmetikumok
    • Önmérgezés a bélből
      • Székrekedés
    • Hormonhatású anyagok
      • Az ellopott jövő
    • Rádioaktivitás
    • Stressz és az egészség
    • Védőoltások
      • Deimun aktív
      • HPV oltási szövődmények
  • Letöltések
  • Ajánló
    • 6 perces stresszoldás
    • Beszélgetések
    • Előadások
    • Filmek/Videók
    • Képzés – T.Gy. Akadémia
    • Könyvek
      • A Gyógyító Kód
      • A rák legyőzése
      • Százévesen egészségben
      • Dr. Hulda Clark könyvei
      • Elixír
      • Helyszíni tudósítás a…
      • Gabonaagy
      • Ételben az orvosság
      • Mellékhatás: Halál!
  • Kapcsolat
    • Facebook
    • Adatvédelmi szabályzat


 
Vitamind » Vitamindok » Az éltető víz

Az éltető víz

Szomjúságunkat ne gyógyszerekkel kezeljük! Az egészségügy krízisének elsődleges oka, a fiziológia, az élettan tudományának alapvető tételeiben gyökerezik, ami pedig az emberi test gyógyászatának és tudományos ismeretének alapja. Ez azért történhet meg, mert az emberek és a gyógyító tudósok nem ismerik kellő alapossággal, mikor és miért szomjazzuk a vizet, nem értik a víz létfontosságú szerepét az emberi szervezetben. A gyógyszerek csillapító szerek.

A tested vízért kiállt

Nem az emberi test betegségeinek gyógyítására tervezték őket. Ráadásul a globális gyógyszeripar kereskedelmi világhálózatai ellenérdekeltek a lakosság tartós egészségi állapotát illetően. E könyv a teljesség igényével, tudományos alapokon tárja elénk a társadalom egészségügyi problémáinak megoldását, ismertetve az emberi test egyszerre holisztikus és tapasztalati élettanát. Választ ad arra a kérdésre, melynek kimondását még meg sem mertük kísérelni, hogy miért nem gyógyítják a gyógyszerek a betegségeket!

“A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon a gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket.” (Albert Einsten)

Egy betegség megelőző és önképző kézikönyv azok számára, akik ragaszkodnak a természet csodálatos logikáján alapuló gyógyítás egyszerűségéhez. A XXI. század tudománya az emberi szervezetről megrendítően új információt közvetít, miszerint testünk nem gyógyítható hatásosan vegyszerekkel és gyógyszerekkel, mert az egészség több mint különböző vegyü­letek harmóniája.

Testi-lelki szomjúságunkat többé ne gyógyszerekkel kezeljük!

Tartalom

A fordító előszava

Az íróról

Előszó

Bevezetés: Szomjúságunkat ne gyógyszerekkel kezeljük

1. Az alapok – Amiért a gyógyszerek nem tudják meggyógyítani a betegségeket

Az alapok
A módosított paradigma
Hibaforrás a gyógyászatban

2. Az új paradigma – Az új paradigma

Vízszabályozás az élet különböző szakaszaiban
Alaposan értsük meg!
A víz más fontos sajátságai

3. Emésztőrendszeri fájdalmak – Az emberi test egy újonnan felismert szomjúság vészjelzője

A vastagbél fájdalom
Vakbélgyulladásos fájdalmak
A hiatus sérv

4. Vízhiány és a krónikus betegségek – Reumatikus ízületi fájdalmak

Deréktáji fájdalmak
Nyaki fájdalmak
Anginális (szívkoszorúér görcs) fájdalmak
Fejfájások

5. Dehidratáció és stressz – A stressz és a depresszió

A dehidrációval társult kezdeti kiegyenlítő mechanizmus
Az endorfinok, a kortizon, a prolaktin és a vazopresszin
Az alkohol
A renin-angiotenzin rendszer

6. Vérnyomás és vízhiány – A magas vérnyomás

Vízhiány: a magas vérnyomás kialakulási lehetőségei

7. Vérkoleszterin – A magas vérkoleszterin

Elgondolkodtató bizonyságok

8. Testsúly és vízfogyasztás összefüggései – A testsúly többlet

Étkezési túlzások további magyarázata
A diétás üdítők is testsúlynövekedést okozhatnak

9. Asztma és allergia

10. A stressz és a dehidráció az anyagcsere oldaláról – Az inzulin-független cukorbetegség

A triptofán és a cukorbetegség
Az inzulin-függő cukorbetegség

11. Új gondolatok az AIDS-ről – Események az AIDS kutatásban (Az AIDS kutatás leleplezése)

12. Vízkúra – A legegyszerűbb kezelés a gyógyászatban

Az alvás könnyedsége
Előzzük meg az ájulást
Előzzük meg a szívbajt
A vizelet színe
Már ismert betegségek gyógyításának reménye
A sómentes diéta teljes badarság
Az egészségügyi rendszer és a mi felelősségünk
Költségmegtakarítás a társadalomnak
Végül

Levelek

Függelék

Segédletek

Bibliográfia


Részlet: 12. fejezet: VÍZKÚRA

„Egy beteg emberi véleményt nem tudunk olyan érveléssel helyrehozni, amit a beteg soha sem értett meg.” Bacon

A LEGEGYSZERŰBB KEZELÉS A GYÓGYÁSZATBAN

Testünknek szüksége van legalább napi 6-8 pohár (2,5 deciliteres vizes pohár) vízre.

Az alkohol, a kávé, a tea és a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek.

A vízivásra legmegfelelőbb időszakok (a klinikai gyomorfekély kezelésekben tapasztaltak): reggeli, ebéd és vacsora előtt fél órával egy pohár víz – két és fél órával minden egyes étkezés után hasonló mennyiségű víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz, amire a testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés előtt.

A szomjúságot mindig ki kell elégíteni. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mecha­nizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután már több vizet fog kérni, mint a fenti minimum.

Az étkezési időkhöz beállított vízfogyasztás megelőzi a vér besűrűsödését, ami egyébként a táplálékbevitel következménye lenne, mivel vizet von el a sejtek körüli térből.

A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidrációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidráció, idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.

William Gray levelét úgy mutatom be, mint egy példát arra, hogy milyen sok különféle nevű dehidráció okozta komplikációt tud a víz, mint egyszerű gyógymód kezelni. Levelét itt, a könyv e részében kellett közölnöm, mert az eredeti példány nem illeszkedett az oldal méreteihez. Amint észrevehetjük Mr. Gray nagyon intelligens ember. Észlelései nagy rálátásról tanúskodnak az emberi szervezet krónikus dehidrációját illetően. Reményem szerint egy egyszerű tényt fog elménkbe vésni. Egy teli pohár vízben több természetes varázs van, mint bármely gyógyszerben, amit agymosással vetetnek be velünk, hogy kezeljük velük e könyvben is részletezett tüneteket. És én nem árulom a vizet!

1994. november 2.

Dr. Batmanghelidj részére

Már egy éve, hogy könyvét olvastam, amit Marcel Thévoz ajándékozott nekem. Azóta egészségem jelentősen javult. Most 52 éves vagyok és kitűnő egészségnek örvendik. Mielőtt könyvét olvastam, nem ez volt a helyzet és Marcel kedvessége ösztönzött arra, hogy a vizet életem szerves részévé tegyem.

Legtöbb ismerősöm számára sikeres és kitűnő egészségű embernek számítottam – normál testsúly, szokatlan életerő és állóképesség, átlag feletti teljesítmények a sportban, kitűnő táplálkozás (sok friss zöldség, egész gabonák és nagyon kevés bús, állati eredetű vagy feldolgozott termék). Panaszaim listája mégis letakarta az elmúlt ötven évet és a következőkből állt: nyombélfekély (19 éves kor), emésztési zavar, vastagbél és ürítési problémák (19-51 éves korig), étel allergiák (19-51 éves korig), krónikus homloküreg fertőzés és gyulladás (5-51 éves korig), krónikus és akut hátfájások (13-51 éves korig), érzelmi- és tudatzavarok (6-51 éves korig).

Ezen problémák még rémítőbbek és összezavaróak voltak, mert képzettségem miatt késztetést érzek arra, hogy megtaláljam problémáim megoldását. 35 éven keresztül kutattam a megoldásokat problémáimra. Mindenfelé kerestem a megoldást: a táplálkozásban, a táplálkozáskiegészítőkben, gyakorlatokban, a jógában, a meditációban, a hagyományos vallásban, a szellemi gyakorlatokban, az akupunktúrában, a hagyományos gyógyászatban, a kiropraktikában, a masszázsban, a polaritás kiegyensúlyozásban, a 12 lépcsős programban, önképző könyvekben és tanfolyamokban.

Persze sokszor olvastam a bőséges mennyiségű víz ivásának fontosságáról. 6 évvel ezelőtt még vettem is egy reverz ozmózison alapuló vízszűrőt, arra gondolva, hogy a víz jobb íze majd több vízivására ösztönöz. Ennek ellenére soha sem adtam még csak egy kis esélyt sem a vízterápiának. Könyve olvasásáig mindig is jobban tetszettek más üdítők, különösen a tea és a kávé.

Épp amikor könyvét olvastam egy krónikus idegkárosodásom volt hátam felső részében, ami akkor már két éve időnként megakadályozott abban, hogy golfozzak vagy teniszezzek. Karom ereje a két évvel azelőtti harmadára csökkent. Fizikailag és szellemileg is mélyponton volt az életem.

Sohasem ittam és napi 5 szálnál többet nem dohányoztam életemben. Abban az időben pedig nem is dohányoztam, mégis a koffein, a dohányzás és az ivás gondolata gyötört. Habár gyakori látogatója voltam a kiropraktikusoknak, a hátgerinc masszőröknek és masszázsra jártam, 15 éven keresztül nem kellett orvoshoz mennem. Akkorra azonban kétségbe­esésemben elmentem egy orvoshoz, aki nyugtatókat, fájdalomcsillapítókat és izom relaxán­sokat írt fel. Bevettem a felírt gyógyszereket és 16 órára félkómás állapotba kerültem. Ezután gyorsan abbahagytam a gyógyszerek szedését. Pár héttel később Marcel jött el vacsorára és átadta az ön könyvét.

2-3 liter vizet ittam meg az étrendem mellé és egy héten belül a következőkre lettem figyelmes:

  • Hátam idegkárosodásának fájdalma elmúlt és újból belekezdhettem gyakorlataimba.

  • Sokkal kevesebb emésztési problémám volt és a gázok sem zavartak.

  • Belső kényszereim, vágyaim és kényszeres viselkedésem mérséklődött vagy teljesen megszűnt. Nem kellett tovább a dohányzás, az ivás, a mohó evés kényszeres vágya alatt élnem vagy mértéktelen koffein mennyiséget használnom.

  • Energikusabb lettem.

  • Gondolkodásom és munkám is fejlődött.

Nyugodtan hivatkozhat rám. Boldog vagyok, ha bárkivel, bármikor beszélgethetek a vízről.

William E. Gray

Az egyszerű csapvíz, hacsak nem szennyezett valamilyen vegyszerrel vagy nehéz fémmel (mint például az ólom), jó vízforrás lehet. A csapvíz a baktériummentesség miatt klórt tartalmaz. Az áruházak palackozott vizeit állítólag ózonnal sterilizálják a palackozás ideje alatt. Az ózon (O3) vagy más néven a szuperoxigén baktériumölő sajátságokkal rendelkezik. Ha időben használjuk, a palackozott víz egy alternatív forrásként jöhet szóba. Amennyiben nem vagyunk benne biztosak, hogy a rendelkezésünkre álló vízforrás nem szennyezett vagy nem tartalmaz szennyeződést, megmenthetjük magunkat ettől a szorongástól, ha egy kis vízszűrő egységet szerelünk a konyhai vízcsapra. A nagyon hatékony aktív szén vagy kerámiaszűrő egységek megmenekíthetnek bennünket az áruházi vízvásárlások terhétől.

A vízszűrés használata végül elfogadott gyakorlattá fog válni a haladó társadalmakban, ami hajlamosabbá teheti őket az ivóvizeik szennyezésére. A városok jólétében történő jelenlegi hanyatlásban a csőrendszereken keresztüli minőségi ivóvíz szállítása egy ponton túl költségessé és lehetetlenné válik. Nem túl praktikus a mosáshoz és a kertészkedéshez nagy tisztaságú vizet szállítani.

Csakhogy, ha a csapvíz ivásánál a vízétől eltérő ízt érzékelünk, mikor testünk kifogy víztartalékaiból, könnyen arra kényszeríthetjük, hogy a más íz (esetleg kellemetlen íz) miatt víz nélkül működjön tovább – ez egy önámító kedvezmény. A csapvíz kellemetlen íze általában az oldott klórtól származik. A legtöbb víztisztítót áruló ügynök, aki el is akarja adni szerkezetét, kijelenti, hogy a csapvíz klórt tartalmaz. Arra is rámutatnak, hogy a vízben oldott kalcium „keménnyé” teszi a vizet.

Ha megtöltünk egy nyitott szájú üveget csapvízzel és a hűtőszekrénybe tesszük vagy a konyhában hagyjuk állni egy ideig, a vízben oldott klór elillan és a szaga kitisztul. A víz „édessé” és nagyon kellemessé válik. Ami a víz kalcium tartalmát illeti, ha egyáltalán kemény és erősen kalciummal terhelt, tökéletes biztonsággal használhatjuk. Nemcsak biztonságos, hanem a test kalcium szükségletének egy olcsó forrása is egyben. Ez a kalcium már oldott állapotban van a vízben, és nem kell a patikában kalcium tablettát vásárolni, hogy megelőzzük az időskori csontritkulást.

Hogyan és mikor kezdődik a csontritkulás? Valójában sok évvel a felismerése előtt. Amikor a hidroelektromos energiatárolók kimerülnek, a sejtekben lévő kalcium-kalcium kötésekben tárolt energia kerül felhasználásra és végül a csontokban lévő kerül felhasználásra. Amikor egy kalcium molekula elkülönül egy másiktól egy ATP egység szabadul fel. Az ATP az energia egy átváltható egysége. A laza kalcium most könnyedén elveszik. Amikor a víz és a kalcium természetes formában kerül a szervezetbe a kalcium kötésekből eredő energiatárolók felszabadításának szükségessége csökken. Ez az oka, amiért a csontok nagy mennyiségű energiát tárolnak. A test képes feltölteni ezt az energiatározót.

Bármely esetben még a nagy kalcium tartalmú víz is káros mellékhatás nélkül fogyasztható. Jól ismert tény, hogy testünk a gyomor- és béltraktusban nagyon kifinomult „szükségleti szabályzású” mechanizmussal rendelkezik az elemek felvételére. Bizonyos, hogy még a legkeményebb víz esetén sem fog az összes kalcium felszívódni a rendszerbe. Egy új tanulmány szerint (egy másik országban, ahol nagyon kemény vizek állnak csak rendel­kezésre) kimutatták, hogy a kalciummal túlterhelt vizek semmiféle káros hatást nem okoznak a bőséges vizet fogyasztók körében.

A betegségmegelőzés ilyen megközelítésében nem lesz szükségünk szigorú étrendi szabá­lyozásra, hogy szabályozni tudjuk ezt vagy azt a klinikai tünetet, feltéve persze, ha a vízfogyasztás megelőzi a táplálékfelvételt. Azonban erősen tanácsolható a zsíros és sült ételek korlátozása. A zsírok zsírsavakká alakulnak át és a vérkeringésbe kerülnek. A zsírsavak helyettesítik (és kiszorítják) a triptofánt az albuminon. Ha a szervezet teljes triptofán mennyiségének 20 százaléka szabadon kószál a vérben, a máj megtámadja és lebontja a szabad triptofánt. Ezáltal egy idő után a zsíros ételek kimerítik a test triptofán készleteit. Ez az egyik legfontosabb ok, amiért a zsíros ételek nem tesznek jót az egészségnek.

Ugyanakkor nem minden zsírsav rossz a szervezetnek. Valójában két esszenciális zsírsavra (olyan zsírsavak, amelyeket a szervezet nem tud előállítani) mindenkor szüksége van a testnek. Ezek: az alfa-linolénsav (háromszorosan telítetlen zsírsav) és a linolsav (Kétszeresen telítetlen zsírsav. Mind a linolénsav, mind a linolsav F-vitaminként is ismert.). Ezek a zsírsavak a sejtmembránok, a hormonok és az idegburkolatok előállításához szükségesek. A szervezetbe jutó más zsírok energiatartalmuknál fogva hasznosulnak, a linolén-és a linolsav a sejtet burkoló védőmembrán szerkezetépítésére és hormonelőállításra fordítódik. Az idegburkolat károsodását okozó betegségek kezelésénél nagyon lényeges ezen esszenciális zsírsavak bevitele.

A linolénsav leggazdagabb forrása a lenmag, amiből a lenolajat állítják elő. A lenolaj linolsavat is tartalmaz. A linolsav leggazdagabb forrása a pórsáfrány és a napraforgóolajok. Már lenolajat is árulnak a piacon. Dr. Udo Erasmus a sok év kutatásán alapuló „A gyógyító és gyilkos zsírok” című könyv szerzője a szervezet előállítási folyamatainak szükségletét figyelembe véve az esszenciális olajok különleges keverékét fejlesztette ki. Az „Udo keverék” a következő olajokat tartalmazza: lenolaj, napraforgóolaj, szezámolaj, rizscsíra olaj, búzacsíra olaj, zabcsíra olaj, lecitin, E-vitamin és néhány különleges triglicerid, Naponta 68 gramm (egy kanálnyi) ilyen keverékre van szükségünk és ez gondoskodik a test esszenciális zsírsav igényének kielégítéséről. (Az olajokra vonatkozó további ismeretszerzés reményében olvassák el a könyvét.)

Hajhullás, terméketlenség, gyengeség, romlott látás, visszamaradás a növekedésben, ekcéma, máj károsodás, vesekárosodás és más kóros elváltozások is társulhatnak a test esszenciális zsírsavhiányáva.

1. AZ ALVÁS KÖNNYEDSÉGE

Nehezen alszik el éjszaka? Próbáljon meginni egy pohár vizet és tegyen egy csipet sót a nyelvére. Személyes tapasztalatom és másoknál is kimutattam, hogy pár perc múlva elalszanak. Véleményem szerint ez a két összetevő megváltoztatja az agy elektromos poten­ciáljait (nem folyik szét az elektromos energiája) és ez alvást vált ki. Ne felejtsük el ínyünket nem lehet sóval közvetlenül érintkezésbe hozni, ugyanis irritációt okozhat. Mielőtt lefeküdnénk, egy csésze joghurt is segíthet. Úgy működik, mintha altatót vennénk be.

ELŐZZÜK MEG AZ ÁJULÁST

Ha hajlamosak vagyunk egy zuhanyzás után szédülni, fel kell ismernünk, amikor a zuhanyzás során a bőr véredényei kitágulnak a melegvíz miatt, testünk víztartaléka nem elég arra, hogy elérje az agyat. Mindig igyunk vizet, mielőtt zuhanyozni megyünk. Ha szédülés fog el bennünket egy felállás során, igyunk több vizet és növeljük meg a só bevitelünket.

ELŐZZÜK MEG A SZÍVROHAMOT

Egy barátom jelenleg kórházban van egy szívroham miatt, amit szívének megállása követett. Hivatalában egyszerűen összeesett és lélegeztetéssel kellett azonnal újra éleszteni. Most neurológiai bonyodalmai vannak, mert agya nem jut elég oxigénhez, amióta szíve megállt. Most tudtam meg a családjától, hogy a szívrohamot megelőző napokban jelentéktelen mellkasfájdalmai voltak és ezek kiterjedtek a bal kezére is. Nem törődött vele gondolván, majd magától elmúlik. Tévedése leterítette és családja most végső csapásként gondozási problémákkal küzd.

Ha megtanulta volna, hogy az anginális fájdalmak, amik a karra is kiterjednek, a krónikus dehidráció egy késői következményei, és ha elkezdte volna növelni vízfogyasztását, valószínűleg nem szenvedte volna el ezt a katasztrófát és a visszafordíthatatlan károsodást. Kérem, ha anginális fájdalmakat tapasztalnak, azok kedvéért, akik szeretik önöket és gondoskodnak önökről, ne felejtsék el napi vízadagjukat megnövelni. És el kell kezdeni sétálni, sétálni, sétálni!

A VIZELET SZÍNE

A vizelet normális színe világos. Ideális esetben majdnem színtelen vagy világossárgának kell lennie. Ha sötétsárgára változik a színe, vagy még inkább narancsszínűre, akkor tudhatjuk, hogy testünk dehidrációs állapotba került. Ekkor a vesék erejüket megfeszítve azon dolgoznak, hogy egy nagyon besűrűsödött vizelet formájában megszabaduljanak a mérgektől. A sötétsárga vizelet a dehidráció kitűnő jelzése.

MÁR ISMERT BETEGSÉGEK GYÓGYÍTÁSÁNAK REMÉNYE

A fentiekben tárgyaltak a betegség megelőzésére vonatkoztak. Egy klinikailag és tudomá­nyosan alátámasztott véleményt és a dehidrációra alapuló betegségek egész listáját osztottam meg önökkel. Az volt a célom, hogy az olvasót saját jövője érdekében felfegyverezzem a betegségmegelőzés módszerével. Azonban lehet, hogy már szenved a dehidráció káros hatásaitól és meg szeretné fordítani a megtörtént események folyásának irányát. Reméljük, még nem érkezett visszafordíthatatlan állapotba és a kórfolyamat irányváltása lehetséges. Persze semmit sem ígérhetek. Amit mindannyian megtehetünk, hogy reménykedünk egy javított és helyes életforma kialakulásában.

Az élet egyetlen fázisában se felejtsük el, hogy testünk időzített, egymástól függő kémiai folyamatok szerveződése. A helyes tudással felfegyverkezve megfordíthatunk néhány folyamatot, de nem mindet. Először és legelőször, ne képzeljük, hogy helyzetünk gyorsabban vagy jobban megváltozhat, ha vízzel árasztjuk el magunkat. Egyáltalán nem! A test sejtjei a szivacshoz hasonlóak; eltart némi ideig, amíg jól hidratálódnak. Azt se felejtsük el, néhányuk kimondottan rossz vízátengedővé tették membránjukat. A „túl-vizezés” első jeleinek helyszíne a tüdőben van, ha a vesék nem tudják kiszűrni a sok vizet. Ha a vesék nem károsodtak a hosszú tartamú és kiterjedt dehidráció eredményeként, ami automatikusan a szomjúság érzés vesztésére vezet, akkor biztonságban érezhetjük magunkat és fogyaszthatjuk az előírt mennyiségű vizet.

Abban az esetben, ha a vesék a testet felépítő és a rajtuk áthaladó mérgező vegyületek felszabadulásától szenvednek, nagyon óvatosan kell eljárnunk. Mostanra gyógyszerezés és szakorvosi felügyelet alatt kell lennie. Nem hagyhatja abba a gyógyszerek szedését és kezdhet a víz-ivásba a test folyamatainak „kémiai módosítói” helyett. Először, pár napon keresztül fel kell mérnünk, mennyi vizet iszunk és mennyi vizeletet adunk le. Ezután elkezdhetjük növelni a vízfogyasztást, egy-két pohár vizet adva az addigi vízfogyasztáshoz. A vizelet mennyiségét most is mérni kell. Ha a vizelet mennyisége növekedni kezd, akkor tovább növelhetjük vízadagunkat. Ha vízhajtókat szed, akkor emlékeztetem, hogy a víz a legjobb vízhajtó, feltéve, ha a vesék normálisan működnek. Véleményem szerint, ha a beteg megfelelő mértékben tud vizeletet termelni, nagymértékű tudatlanság vízhajtókat felírni a napi vízfogyasztás növelése helyett.

A gyógyászati gyakorlat divatja a vízhajtókat, a kalciumcsatorna-blokkolókat, a béta-blokkolókat és az antikoleszterin gyógyszereket spontán és válogatás nélkül alkalmazza, mint azt a Mr. Fox típusú betegek példázata is mutatja. Miért? Egyszerűen azért, mert a „gyógyszerek tudománya” egy reménytelenül rossz paradigmán alapszik. A mai gyógyászati „tudomány” valódi alapja saját hitelességéhez és gyakorlásának engedélyéhez kötődik és egyáltalán nincs tisztában a víz anyagcserezavaraival, mint az emberi testben felmerülő betegségek igazi okaival.

Dr. Julian Whitaker, miután elolvasta könyvemet, a több mint félmillió ember kezéhez eljutó Health and Healing (Egészség és gyógyítás) 1994. októberi számában, nyilatkozott róla. Azt állította: „Az orvosi karon azt tanultam, hogy a víz nem olyan fontos a szervezet számára… A víz csak inaktív módon, egyszerűen átrohan rajtunk”, és így tovább. Azt mondta, hogy mindenkinek ajánlja e könyvet, akik krónikus dehidrációjukkal az orvosokat járják.

Gondos orvosunknak ugyanolyan rossz képzése van az emberi testről és annak vízszük­ségletéről. Most, hogy már jobban ismerjük a valóságot, mondjuk el neki, hol tévedett esetünkben. Kérjük meg, hogy vizsgálja meg tüneteinket, állapotunkat, amikor elkezdjük a vízkúra és diéta programunkat. Ha nem tudja miről beszélünk, akkor osszuk meg vele a hosszú távú dehidrációval társuló problémákban szerzett tudásunkat. Ne adjuk fel, ha kérésünket lesöprik az asztalról mondván, nem tudjuk, miről beszélünk.

A test folyamatos sóvisszatartást folytat a víz szervezeten belül tartása végett. A többlet só kiürítése a vizelet fokozatos növekedéséhez vezet. A víz ezt fogja tenni, ha fogyasztása valóban fokozatosan növekedik. Amikor csökken a vizeletkiválasztás mértéke és ödémás duzzanatok jelennek meg a lábakon és a szemhéjakon, a megnövelt vízfogyasztást hozzá kell igazítani a megnövekedett vizeletkiválasztáshoz. Amennyiben a szempuffadtság és a boka duzzanatai csökkenni kezdenek, a vízfogyasztást újból megnövelhetjük. Alapvető gondom a tüdőben elővigyázat-lanul összegyűlő vízzel van. Ezért ragaszkodom a vízfogyasztás és a vizelettermelés pontos méréséhez. Vizsgáljuk meg a napi megnövekedett vízadag és a csökkentett tea és kávé hatását

Forrás: antalvali.com

Vissza a főoldalra…

  • Flag Counter




\"Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a \"képesség\" megszűnik pusztán képesség lenni, és felelősséggé válik.\" Adelle Davis