• Impresszum
    • A test működéséről
    • Mester Károly
    • Nyirokrendszerünk
    • dr. Schulze tanácsai
    • Mogyorósi Dóra
    • Dr. Joel Wallach
    • Dr. Robert O. Young
    • Kevin Trudeau tanácsai
    • Uwe Albrecht – InnerWise
  • Vitamindok
    • Anionok
    • Antioxidánsok
      • Iridoidok
      • Matuzalem
      • Rain-Soul
    • Bélflóra táplálók
      • A joghurt története
    • Ezüst-kolliod
    • Kékjód
    • BIOMER
      • BIOMER Mátrix
    • Flavogard
    • Herbafulvo essencia
    • Legyen bennetek só
    • Orgonit és ORGON harmonizáló
      • Puding próbája az evés….
      • Lábszárfekély kezelése
    • Magnézium
      • Zechstein magnézium
    • Az éltető víz
      • A fiatalító víz
      • A víz titkai
      • Double Helix Water®
      • Élénkített, energetizált víz
      • Határrétegvíz – Aquasaqua
    • Pianto
      • Pianto sztori I.
      • Pianto stori II.
    • Pro-Pre joghurt
    • Zapper
    • Zappikator
    • PowerStrips – Energiatapasz
    • Zeolitok
      • Zeomineral Algeo
    • Zinzino
  • Diagnosztikák
    • Arcdiagnosztika
    • Írisz diagnosztika
    • Kézdiagnosztika
    • Kineziológia
    • Köröm “diagnosztika”
    • Vércseppanalízis
    • Nyelvdiagnózis
    • Vicardio szívanalízis
    • Vizelet diagnózis
    • Rezonancia diagnosztikák
      • Salvia műszeres diagn.
      • SCIO
      • Quantum
      • Voll diagnosztika
  • Megközelítések
    • A böjt tudománya
      • A böjt asztma esetén
      • Neurotikus problémákra
      • Reumatikus panaszoknál
      • Vajon mit tapasztalnak a böjtölők
      • A böjt rákos daganatoknál
    • Anti-koleszterin vakcina
    • Ayurvéda
    • Joalis terápia
      • Joalis készítmények
    • Népi gyógyászat
      • Afrikai gyógynövény
      • Az Arthrosis gyógyítása
      • Erős paprikával a rák ellen!
      • Magas vérnyomás kezelése
      • Nagyanyáink receptjei
      • A torma gyógyhatásai
      • Parasztorvosi vers
    • Reflexológia
      • Csikung gyógyító golyók
    • Kínai gyógyászat – HKO
      • Li Ching Yuen
    • Homeopátia
      • Bach virágterápia
      • Homeográfia
      • Moksa elixír
      • Schüssler sók
        • Schüssler-kúrák
        • Chemtrail-kúra
    • Pszihoszomatikus nézet
    • Testmező, testelme
    • A rák megszüntetése
    • Mágneses biorezonancia
      • Hasnyálmirigy regeneráció
      • Telomer növelés
    • Oxigénterápia
    • Új Germán medicina
    • Ének és a zene
    • Orrmosás, NETI KANCSÓ-val
    • Parazitaelmélet
    • Vegetarianizmus
    • 100 év fölötti kor
  • Gyógynövények
    • Algák
    • Ganoderma
    • Golden Yacca
      • Hatóanyagai és hatásai
    • Noni
    • Fűszernövények
    • Kurkuma
    • Parlagfű
    • A 10 legegészségesebb
    • Mixek
      • Rain – Soul
  • Problémák
    • Amalgán és társai
    • Anyagcsere szindróma
      • GAP-szindróma
    • Antibiotikumok
      • Antibiotikum aranyszabályok
    • Chemtrails
    • Betolakodók
      • Baktériumok
      • Paraziták
      • Vírusok
        • Papilomavírusok
    • Cukorbetegség
    • Dohányzás
    • Cukor
    • Elektroszmog/földsugárzás
    • Élelmiszerek területe
      • A glutén
      • A tej, (laktóz és a kazein)
      • E-számok
      • Transzzsírok
    • Eltitkolt igazságok
      • Csak kemoterápiát ne
      • Ha nincs haszon, nincs…
      • Mammográfia
      • Manipuláció a félelemmel
      • Sugárkezelés és a mellrák
      • Gyógyszer mellékhatások
    • Nehézfémek
    • Manipuláció
    • Mobil kommunikáció
    • Terméketlenség
    • Mikrohullámú sütő
    • Veszélyes kozmetikumok
    • Önmérgezés a bélből
      • Székrekedés
    • Hormonhatású anyagok
      • Az ellopott jövő
    • Rádioaktivitás
    • Stressz és az egészség
    • Védőoltások
      • Deimun aktív
      • HPV oltási szövődmények
  • Letöltések
  • Ajánló
    • 6 perces stresszoldás
    • Beszélgetések
    • Előadások
    • Filmek/Videók
    • Képzés – T.Gy. Akadémia
    • Könyvek
      • A Gyógyító Kód
      • A rák legyőzése
      • Százévesen egészségben
      • Dr. Hulda Clark könyvei
      • Elixír
      • Helyszíni tudósítás a…
      • Gabonaagy
      • Ételben az orvosság
      • Mellékhatás: Halál!
  • Kapcsolat
    • Facebook
    • Adatvédelmi szabályzat


 
Vitamind » Problémák » Élelmiszerek területe » E-számok

E-számok

Néhány gondolat a rettegett E számokról. Ma már minden kicsit is tudatos vásárló, amikor élelmiszert vagy  étrend-kiegészítőt vásárol, akkor árgus szemekkel figyel arra, hogy a termék tartalmaz-e és ha igen, hányféle E betűvel kezdődő számot. Ha sok van a termékben, akkor inkább a polcon hagyja. Az esetek többségében ez jó stratégia, de néha nagyon félrevezető lehet.
Vannak teljesen ártalmatlan E számok, amik miatt nagyon kár egy jó minőségű terméket a polcon hagyni. Nézzünk meg néhányat közülük.

E330. Ez bizony nem más, mint a közönséges citromsav.

A fehér borokat (de a vöröset is) kénezni kell, mert különben megromlanak. Ehhez szulfitokat használnak, melyek mennyisége szigorúan szabályozott literenként és ezek a szulfitok  az E 220-228 közti számokkal vannak feltüntetve.

A foszforsav az E338, ami nem káros, csak ha nagy mennyiségben, grammos dózisban kerül be a szervezetünkbe.

Külön E szám jelöli az aszkorbinsavat (C-vitamin, E300) és az egyszerű zsírsavakat (pl. palmitinsav), amik pl. egy tabletta összeállításához nélkülözhetetlenek. Van E száma a kurkumának (E100), a klorofilloknak (E140), a luteinnek, a tejsavnak (E270), a különböző cellulózoknak, stb.
Az „E hisztéria” kordában tartása elemi érdekünk.

Vannak valóban veszélye E számok is, na ezeknek a feltűntetése valóban fontos lenne, de jelenlegi gyakorlatunkkal kiöntjük a fürdővízzel a gyermeket is.

Néhány valóban veszélyes E-t nézzünk meg a továbbiakban

E210-213: benzoesav, nátrium benzoát, kálium benzoát, kalcium benzoát

E214-219 PHB észterek

E320 butil-hydroxi-anizol (BHA)

E321 butilált-hidroxi-toluén (BHT)

Ezekre valóban figyelni kell.

Figyeljünk oda a glutamátra, mert valóban erőteljes ízfokozó, de aki kínai étteremben evett már és a vacsora közepén úgy érezte, hogy szétrobban a feje, kivörösödött, na, akkor biztos lehet benne, hogy sok glutamátot evett, amivel az ötödik ízt (umami) lehet az ételnek kölcsönözni. Ha rá ivott egy kis alkoholt, a hatás még durvább lehetett.

Tehát nem jó stratégia az, hogy minden E szám rossz.

Nem tudom megállni, hogy a húsipar szent tehenéről, a nitrites pácokról ne szóljak. Kétségtelen , hogy alkalmazásuk mellet a botulizmus eltűnt és más húsmérgezéssel kapcsolatos betegségek is visszaszorultak, de ennek az áraként a gyermekkori leukémiák száma meghétszereződött, a hasnyálmirigyrák gyakorisága kb. hetven! (nem tévedés) -szeresére nőtt, amint erről kitűnő könyvében Magyarországon először Frühwald Ferenc számolt be. A pontos hivatkozások a Cancer Research 1982, ill. az Univ. Hawaii Res. 2005. könyvében pontosan megtalálhatók.  Ez a szép piros sonkák, virslik és hot- dogok ára.

Már csak ezért is célszerű a vegetarianizmus, mert a húsipar ezektől a nitritektől soha nem fog megválni.

 

Vissza a főoldalra…

  • Flag Counter




\"Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a \"képesség\" megszűnik pusztán képesség lenni, és felelősséggé válik.\" Adelle Davis